Bakan Özhaseki Şanlıurfa'da Startı Verdi

TAKİP ET

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Karaköprü İlçesi Aşık Mahallesi, Karakoyun Mahallesi, Suruç Çelik Köyevleri 3 bin 123 Konut Temel Atma Törenine katıldı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ziyaretlerinin ardından TOKİ tarafından Karaköprü ilçesine bağlı Aşık Mahallesi'nde yapılacak konutların temel atma törenine katıldı.

Yaptığı konuşmada, herkesin deprem gerçeğini bilerek hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Bakan Özhaseki, Türkiye'de 500'e yakın aktif fay hattı bulunduğunu ve kimsenin bu fayların ne zaman kırılacağını bilmediğini anımsattı.

Dayanıksız evlerden kurtulmak için tek çarenin kentsel dönüşüm olduğunu anlatan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Şu anda da 450 bin civarında zaten devam eden kentsel dönüşüm mücadelemizde yapılan konut var. Bu bize yetmediği için yeni yasalar çıkıyor. Hızlandıralım istedik. Dört bir taraftan bu işi hızlandırmak için durmadan, gece gündüz demeden çalışıyoruz.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremden 14 milyon insan etkilendi, afet 104 milyar dolarlık bir zarara neden oldu manevi kısmı ise asla ölçülemez. 

İlk aylarda bulabildiğimiz sert zeminlerde hemen inşaatlara başladık. Şu anda devam eden 300 binden fazla yoluna girmiş inşaatlarımız var. 50 bin kadar köy evimizi çelikten yapıyoruz. Şehirlerimizin merkezlerini yapıyoruz. Merkezlerine açılan ana caddeler yapıyoruz ki o şehirlerin özgün mimarisiyle yapıyoruz bunu da. Tam 110 bin kişilik bir orduyla çalışıyoruz. 4 bin 333 köyde şu anda yapım faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu yaptıklarımızı da yavaş yavaş teslim etmeye başladık. Dünkü kura çekimiyle 76 bin konutumuzu dağıttık. Oradaki vatandaşlarımız bazen ev çıkmadığından hüzünleniyorlar. Diyorum ki öbür ay çıkar merak etmeyin. Her ay 10-15 bin evi zaten teslim edeceğiz. Siz hiç endişelenmeyin öbür ay çıkmasa daha sonraki ay çıkar. İnşallah bizler sizin hakkınızı verinceye kadar güzel evlerinize oturtuncaya kadar, sizler huzurla evinizde oturup dönüp Cumhurbaşkanı'mıza 'Allah sizden ve yol arkadaşlarınızdan razı olsun' deyinceye kadar buralardayız ve gitmeyeceğiz diye de söz veriyoruz. Bu yaptıklarımızın hepsi de zaten işte o hak sahibi kardeşlerimiz için. Bunu devam ettireceğiz. Çok şükür bizler büyük bir devletiz ve gerçekten büyük bir milletin parçasıyız. Bunların hepsinin altından kalkacak gücümüz var.

Şanlıurfa'ya  tüm bakanlıkların kentte yatırımları devam ediyor, bugün de 3 bin 123 bağımsız birimin temelinin attık, bunların da çok kısa sürede yapım tamamlanacaktır.''

Bakan Özhaseki daha sonra TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Vali Hasan Şıldak ve protokol üyeleriyle 3 bin 123 konutun temelini attı.

Şanlıurfa Mehmet Özhaseki Temel Atma Töreni