Bakan Soylu'ya Tepki: "Senin İtibarın Enkaz Altında Kaldı"

TAKİP ET

CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya cevap verdi.

CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya cevap verdi. Bakan Soylu Kahramanmaraş’ta yaptığı açıklamada bazı belediyelerin cenaze defin işlemleri için bile destek olmadıklarını söyleyerek Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı  hedef almıştı.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, basın toplantısında,  “İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklamada, Hatay Büyükşehir Belediyemizi hedef alarak partizanlığın fitilini ateşledi. Utanmadan, “Belediyemizin definlere bile yardımcı olmadığını” söyleyecek kadar vicdanını kaybetti. Şimdi sormak istiyoruz: 2016’dan bu yana Bakanlık yapıyorsun. 7 yıldır AFAD sana bağlı. Uyduruk bir deprem tatbikatından başka, depreme hazırlık konusunda hangi adımı attın? AFAD içini boşaltan sen değil misin? Tanzanya’ya büyükelçi yaptığınız eski AFAD Başkanı’nı geri çağırmak zorunda kalan sen değil misin? Yaşadığımız bu depremde, günlerce enkazlara ulaşamayan sen değil misin? Yardımlara el koyup, geciktiren değil misin? Tüm itibarı enkaz altında kalan sen değil misin? Şimdi hangi vicdanla, hangi ahlakla Hatay Büyükşehir Belediyemizi hedef alıyorsun? Depremden en büyük darbeyi alan, çalışanlarını kaybeden, yüzlerce personeli ve ailesi enkaz altında kalan Belediyemizi hangi hakla suçluyorsun? Bir insanın bunları söylemesi için aklını kaybetmiş olması gerekir. O yüzden aklını yitirmiş bu bakanı biz milletimize havale ediyoruz.” dedi.

Bakan Soylu’ya Tepki Seyit Torun