Bakan Yanık'tan FOX Sunucusu Gülbin Tosun'a tepki Geldi

TAKİP ET

FOX TV sunucusu Gülbin Tosun'un Cumhur İttifakı'nı hedef alan sözlerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan tepki geldi.

FOX TV'nin Ana Haber sunucusu Gülbin Tosun’un, "Cumhur İttifakı zihniyeti sizden okumanızı istemiyor, çalışmanızı istemiyor" ifadelerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan tepki geldi.

Yanık sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Siyaseten taraf olmak bir seçimdir. Bu da normaldir. Ancak yandaşlığın kitabını yazarken, tarafsız, bağımsız gazetecilik oynamayacak bir ahlakı beklemek de bizim hakkımız. Kadınların kazanımlarına gelince… anlatalım da öğrenin. Türkiye'nin dezavantajlı kesimleri de dahil olmak üzere,bütün kadınları sosyal,ekonomik ve siyasal alanda görünür hale getiren AK Parti iktidarları olmuştur. "Kadın" diye bir gündemin olmadığı nice yıllardan sonra,siyaset sahnesi,kadınların varlığını AK Parti sayesinde fark etti. Bugün bize kadın hakları öğretmeye çalışanlar, kendi karanlık geçmişleriyle gerçekçi bir yüzleşme yaşamadan, timsah gözyaşı olmaktan öteye gitmeyen helalleşme gözbağcılıklarıyla bir yere varamayacaklar. Kadınlar, AK Parti siyasetinde en başat aktörlerden biridir. Öyle de olmaya devam edecekler.” ifadelerini kullandı.

gündem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık Gülbin Tosun FOX TV