Bakan Yanık'tan, Yeniden Refah'ın Şartına Cevap!

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılma şartı olarak 6284 sayılı kanunun kaldırılması teklifine sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmak için sunduğu 30 maddelik şartlarını söz konusu maddelerin içerisinde  '6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılması da yer alıyor. Söz konusu teklife AK Parti kanadından sıcak bakıldığına dair söylemler dolaşsa da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile cevap verdi.

Yanık paylaşımında, “6284 sayılı Kanun, kadına yönelik şiddetle mücadele için yaptığımız en önemli yasal düzenlemelerden biridir. Kanunun kabulünden bu yana, uygulamayı da geliştirmek için titizlikle düzenlemelerimizi sürdürüyoruz. 6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez.” ifadelerini kullandı. 

 

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık gündem son dakika Yeniden Refah Partisi 6284