Bakanlıktan Öğrencilere Ulaşım Desteği

TAKİP ET

"Sosyal devlet" anlayışı ile vatandaşın yanında olan devlet, halkın ihtiyaçlarına göre belirli programlarla ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalışırken öğrencilerin ulaşım masraflarına da katkıda bulunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öğrencilerin eğitim öğretim hayatının yanı sıra ulaşım desteğinin de sağlanması için dikkat çeken çalışmalar yapıyor.

Öğrenciye verilen ulaşım desteği 2023 yılı itibarıyla 750 TL oldu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra üniversite öğrencileri de bu ödemeden faydalanabiyor. Yardım parasını almak isteyenlerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden destek parası için gerekli başvuru işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Konuyla alakalı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada, ”Öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri adına bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. 'Ulaşım Desteği Programımız' için sosyal yardım faydalanıcısı hanelerimiz, ikametgah adreslerinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza başvuru yapabilirler” ifadesini kullandı.

gündem son dakika