Balıklıgöl'deki Yaralı Balık, İlgi Odağı! Peki Depremde mi Yaralandı?

TAKİP ET

Yaşanan deprem felaketinin ardından tekrar ziyaretçilerin ilgi odağı olan Balıklıgöl, her gün binlerce vatandaşı ağırlıyor. Depremin ardından görülmeye başlanan Balıklıgöl'deki yaralı balık ise dikkat çekiyor. Kimi vatandaşlar balığın yarasını depreme bağlarken, kimileri de konunun araştırmacısı oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremler Şanlıurfa da dahil 11 ilde büyük yıkıma yol açtı. Yaşanan deprem felaketinden nasibini alan Şanlıurfa’daki tarihi Balıklıgöl’ün suyu depremin etkisiyle bir süre bulanıklaşmış, çamur rengine dönmüştü. Yapılan çalışmaların ardından Balıklıgöl’ün suyu eski berraklığına kavuştu. Balıklıgöl’ün eski haline kavuşması ile tekrar ziyaretçilerin odak noktası olurken, balıkların arasındaki yaralı balık ise görenlerin ilgisini çekiyor. 

GÖLDE ‘YARALI BALIK’ ŞAŞKINLIĞI!
Şanlıurfa’yı da etkileyen 6 Şubat depremlerinin ardından kentin simgesi olan Balıklıgöl çamur rengine dönmüş, Balıklıgöl’de bulunan Rızvaniye Camisi’nin minaresi yıkılmıştı. Yapılan çalışmalarının ardından eski haline dönen tarihi Balıklıgöl, ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Deprem felaketinin ardından Balıklıgöl’e giden vatandaşlar gölde gördükleri yaralı balık karşısında şaştı kaldı. Depremden önce rastlanmayan yaralı balığın, şimdi açığa çıkması ise vatandaşları, ‘Balık depremde yaralandı’ düşüncesinde sevk ediyor.

 

 

HASAN EĞRİGÖZ / HABER ŞANLIURFA

(Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberin linki verilmeden paylaşılamaz. https://www.habersanliurfa.net/ )

 

Balıklıgöl Şanlıurfa yaralı balık gündem deprem