Barış Yarkadaş'tan Akşener Hakkında Önemli İddia "Masayı Bir Kez Daha Terk Etti"

TAKİP ET

Eski CHP Milletvekili Gazeteci Barış Yarkadaş sosyal medya hesabı üzerinden İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

 

3 Mart günü Millet İttifakı üyesi olan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, masayı ağır eleştirilerle terk etmişti. Yapılan müzakereler sonrası dün masaya tekrar dönen Akşener’in Saadet Partisi önünde cumhurbaşkanı adaylarının açıklandığı sırada suratının asık olması herkesin dikkatini çekti. Akşener hakkında birçok iddia ortaya atılırken bir iddia da eski CHP Milletvekili, Gazeteci Barış Yarkadaş’tan geldi. Yarkadaş Akşener’in dün Saadet Partisi önderliğinde gerçekleştirilen toplantıda bir kez daha masayı terk ettiğini belirtti.

Yarkadaş konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Akşener’i anlayamıyorum. Partisinin barajın altında kalacağını görünce masaya dönüyor; toplantıda yine masayı terk ediyor. Akşener, Babacan’a sinirlenip çıkarken, Davutoğlu engelleyip salondaki mescitte 15 dk konuşuyor. Akşener geri dönüyor. Ne yapmak istediğini anlayan var mı? Davutoğlu’nun müdahalesi ile yeniden masaya oturan Akşener,  ortak vekil listesine dahil olmayacağını ve kendi listesiyle gireceğini beyan ediyor. Bir sorun yok; kendi tercihidir. Ancak yarattığı kriz muhalefete çok zarar verdi. Siyaset konuşulamaz hale geldi. Çok yazık etti. Akşener’in dün yarattığı krizi Davutoğlu 12. Maddeyi bizzat kaleme alarak çözüyor. Bir formül de bakanlık sayılarının artırılması. Davutoğlu ve Babacan’ın ilk hedefi mecliste grup kurmak. Umarım bu süreci de kazasız belasız atlatırlar. Dün Saadet Partisi’nin ardından CHP Genel Merkezi’nin önüne gittim. Onlarca insanla sohbet ettim. Bu halkın umudunu kıranlar, emin olun ki; sokağa çıkacak yüz bulamaz. Herkes her şeyin farkında. Kimse kendini vazgeçilmez sanmasın. Kimse kendisini Kaf Dağında görmesin.” ifadelerini kullandı.

Barış Yarkadaş Meral Akşener gündem 6lı Masa son dakika