Başkan Beyazgül kuyumcular çarşı hakkında açıklama yaptı

TAKİP ET

Şanlıurfa büyükşehir belediyesi yetkisi ile kamulaştırma kararı alınan Özdiker kuyumcular çarşısı kentin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Şanlıurfa büyüksehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kuyumcular çarşısı ile ilgili son durumu Haber Şanlıurfa muhabirine anlattı.

Şanlıurfa büyüksehir belediyesi yetkisi ile kamulaştırma kararı alınan Özdiker kuyumcular çarşısı kentin gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Şanlıurfa büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kuyumcular çarşısı ile ilgili son durumu Haber Şanlıurfa muhabirine anlattı.

"Kuyumcular çarşısında kamulastirma çalışmaları hala sürüyor. Bizler bu süreçte kimsenin hakkına girmemeye, her şeyin hukuka uygun şekilde devam ettirilmesine özen gösteriyoruz. Her hak sahibine, kamulastirma için bir değer biçip teklifte bulunuyoruz. Elbette hak sahibi bu değeri kabul etmeyip arzu ederse hukuk yoluna başvurabiliyor. Ancak yargı kararı gördüğümüz kadarıyla, teklif edilen değerin altında çıkmakta. Böyle olunca da yargı yoluna başvurmak yerine, süreci devam ettirme yontemi tercih ediliyor."

 Esnafa destek için çalışmalarımız sürüyor. 

"Kuyumcular çarşısında iş yeri olan esnafımızı mağdur etmemek adına onlara şöyle bir önerimiz oldu. Belediye binamızın yanında yer alan ve belediyeye ait olan dükkânlar mevcut.  Çarşı içinde iş yeri olan tüm hak sahiplerine isterlese bu dükkanlari uygun fiyata kiralama fırsatı sunduk. Yine arzu edenler ile takas yolu ile anlaşmayı önerdik."

 İtirazlarin ardında farklı bir düşünce mevcut! 

"Bugüne kadar Kuyumcular çarşısının kamulaştırılması %50 oranında  tamamlandı. bir çok vatandaşımız kendi isteğiyle sürece dahil olup sürece destek oldu. Ancak zaman zaman farklı sesler çıkıyor ve istekli olanlara çıkmamalarıni söylüyor. Kepenkler kaldırılıyor, gece vakti gelip belediyenin işleri engelleniyor. ortada akla mantığa aykırı, farklı bir direnç var.

Eğer bu süreç sorunsuz ilerler, çarşıdaki yıkım ve istimlak işlerimiz tamamlanırsa projemizi ihale edeceğiz. Proje bittiğinde çok farklı ve güzel bir carsimiz olacak." dedi.

Dilara Kaptanoğlu

Başkan Beyazgül kuyumcular çarşı hakkında açıklama yaptı