Başvuru Yapan Annelere 1300 TL Destek Ödemesi

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuru yapan annelere yönelik 1.300 TL ödeme yapacağını açıkladı. Devlet desteği olarak yapılan ödemenin belirli şartları bulunuyor. Anne yardımı başvurusu nasıl yapılır ve başvuru şartları nelerdir? Tüm bu soruların yanıtları haberimizde…

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok destek ödemesi yapılıyor. Bu destek ödemelerinden biri de anne yardımları. Milyonlarca vatandaşa ödenen bu ödemeler, koşullara bağlı olarak zamlanabiliyor. Vatandaşlarca en çok merak edilen yardımlardan biri de doğum yapan annelere yönelik.

Bu kapsamda doğum yardımıyla birlikte birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400 ve diğer her bir çocuk için 600 TL destek ödemesi gerçekleştiriliyor. PTT üzerinden yatırılan ödemelerde bazı farklılıklar da oluşabiliyor.

ANNE YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ödemelerden faydalanmak isteyenlerin bazı şartları karşılaması gerekiyor. PTT şubeleri üzerinden gerçekleştirilen ödemeyi almak isteyen annelerde şu şartlar aranıyor;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Bebeğin canlı olarak doğması.

Doğum tarihinin 2015 ve daha yeni olması.

Doğumdan sonra sisteme kayıt edilmiş olması.

Şartları sağlayan annelere, Bakanlık tarafından ödemeler yapılıyor.

ANNE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bakanlık tarafından yapılan 1.300 TL destek ödemesine başvuru yapabilmeniz için, bebeğinizin canlı olarak doğması gerekiyor. Bunun yanı sıra bebeğin kimlik bilgilerinin kaydedilmesi de zorunlu. Bu şartları sağlamanız halinde E-Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvuru yapılabiliyor. Başvurunun onaylanması halinde ödemeler ise PTT şubelerinden yapılıyor.

 

 

anne yardımı aile ve sosyal hizmetler bakanlığı doğum yardımı