BBP Lideri Destici, Şanlıurfa'da Çizmeyi Giydi Kolları Sıvadı

TAKİP ET

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, selin vurduğu Şanlıurfa'da incelemelerde bulundu. Sel felaketinde 5 kişinin hayatını kaybettiği Abide Kavşağı'nda açıklamalarda bulunan Destici, sokakları temzileyen ekiplerle birlikte temizleme çalışmalarına destek oldu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, sel felaketinden etkilenen Şanlıurfa’da incelemelerde bulundu.

Sel felaketinde 5 kişinin yaşamını yitirdiği Abide Kavşağı’nda açıklamalarda bulunan Destici, Şanlıurfa’da bir yılda yağacak yağışın birkaç günde yağdığını, bunun da sel felaketlerine neden olduğunu hatırlattı. Destici, felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Destici, devletin tüm kurumlarıyla sahada tedbirleri aldığını belirterek, “Bugün de yağış var. Burada alt geçitlere girişler de kapatılmış. Bu tedbirlerden sonra bir daha can kaybı yaşamayız diye ümit ediyorum. Uçakta gelirken araziye de baktım. Arazinin önemli bir kısmı yağış alıyor fakat arazide hasar gören bölgeler var ama genel olarak baktığımızda o yağmurun da bir rahmet olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Özellikle Şanlıurfa fıstık, zeytin bölgesi bir yönüyle, bunlara faydalı olacaktır diye düşünüyoruz. Buğday, pamuk başta zarar görmüş gibi gözüküyor ama bunlar daha sonra faydaya da dönecektir özellikle yer altı sularının zenginliği açısından. Bütün bunlar ölen canlarımızı geri getirmiyor. En büyük üzüntümüz kaybettiğimiz 18 insanımız. Keşke bu tür tedbirler daha önce alınabilseydi, bu altgeçitlere araçların girmesine müsaade edilmemiş olsaydı ya da farklı noktalarda farklı tedbirler alınsaydı bu insanlarımız kaybedilmeseydi hepimiz daha mutlu olurduk. Allah ölenlerimizi rahmet eylesin” diye konuştu.

Mustafa Destici Şanlıurfa sel