Benzin ve Motorin Fiyatları (21 Mart 2023 Akaryakıt Fiyatları)

TAKİP ET

Rusya-Ukrayna savaşının ardından artan brent petrol fiyatlarında dalgalanmalar devam ediyor. Benzin ve motorin fiyatları ise bu dalgalanmalara bağlı olarak indirim ve zam olarak pompaya yansıyor. '21 Mart 2023 benzin motorin fiyatları ne kadar?' sorusu vatandaşlar tarafından sıklıkla merak edilen konulardan biri haline geldi. Peki, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Şanlıurfa'da benzin ve motorin ne kadar?

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Dövizde yaşanan dalgalanmalar ve brent petrol fiyatlarındaki değişiklikler, benzin ve motorin fiyatlarının belirlenmesinde de rol oynayan unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu kriterlere bağlı olarak güncel akaryakıt fiyatları da sürekli olarak değişiklik gösteriyor. Peki, benzine zam var mı? Motorin fiyatları ne kadar?

BENZİN VE MOTORİNDE ZAM VAR MI?

Motorin grubuna dair son zam haberi 21 Mart 2023 (bugün) tarihinde geldi. Bu tarihten itibaren motorin grubuna 81 kuruş zam geldi. Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre İstanbul’da motorin litre fiyatı 19,61 lira olarak satışa sunuluyor. Benzin ise ortalamada 20,54 liradan satılıyor.

ŞANLIURFA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Şanlıurfa’da güncel akaryakıt fiyatları, İstanbul’a oranla bakıldığında biraz daha yüksek olduğu görülüyor. Şanlıurfa benzin fiyatları ortalama olarak 21,30 TL’den satışa sunuluyor. Motorin grubunda ise ortalama rakam 21,27 TL olarak belirlenmiş durumda. Urfa otogaz fiyatları ise 12,01 TL.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatlarında ortaya çıkan dalgalanmalar, pek çok kişinin fiyatların nasıl hesaplandığını merak etmesine neden oluyor. Türkiye’de benzin ve motorin fiyatlarının hesaplanması ise şu şekilde; gümrüksüz olan rafineri fiyatlarına ek olarak ÖTV ve EPDK payları ekleniyor. Bu sayede KDV hariç olarak rafineri satış fiyatı ortaya çıkıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatlarının hesaplanmasında ise Akdeniz-İtalya piyasasında günlük olarak yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatlarıyla, dolar kuru etkili oluyor. 

 

akaryakıt fiyatları şanlıurfa benzin fiyatları şanlıurfa motorin fiyatları