Beştepe'de Diplomasi Trafiği

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio'yu ve daha önce davet ettiği Brunei Darusselam Sultanı Hacı Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio, Türkiye’yi sarsan depremler ve iki ülke ilişkilerini değerlendirdi. Erdoğan, daha sonra davetine icabetle Türkiye’ye gelen Brunei Darusselam Sultanı Hacı Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah`ı ağırladı.

Erdoğan, konuğunu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı. Tören sonrasında yapılacak  baş başa ve heyetler arası görüşmelerde Türkiye ile Brunei Darusselam arasındaki ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınacak. İki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar da gündeme gelecek.

Ayrıca Erdoğan ve Waddaulah görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Basın toplantısı öncesinde iki ülke arasında çeşitli alanlarda anlaşmaların imzalanması da bekleniyor.

gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika