Beyaz Gül Kırmızı Gül Güller Arasından Gelir

TAKİP ET

Biliyorsunuz AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı  Abdurrahman Kırıkçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat 3 Aralık tarihinde Şanlıurfa'ya gelecek olan  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa programıyla ilgili basın açıklaması yaptılar.

Urfalı yöneticilerde bir heyecan bir heyecan. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Urfa sevdası dillere destan. Kendileri Urfa’yı, Urfalıları çok sever.  Ancak bu gelişi öncesi Urfa kulisleri oldukça hareketlendi.   Erdoğan’ın Urfa’ya heybesinde ne getireceği merak konusu. Urfa’da açılışlar gerçekleştireceği zaten ortada.

 Urfa AK Parti de Fakıbaba depremi

AK Partiden daha önce belediye başkanlığı ve Tarım Bakanlığı yapan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın partisinden istifa ederek İYİ Parti saflarına katılmasından sonra, bazı çevrelerde Urfa’da siyasi dengeleri değiştirebilecek bir gelişme değerlendirmeleri yapılmıştı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ziyareti, birazda Fakıbaba sonrası AK Parti il teşkilatına çeki düzen vermekle ilgili. Fakıbaba’nın istifasına yol açan faktörlerin AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’a bölgeden sorumlu milletvekilleri tarafından rapor edildiği kamuoyu ile paylaşılmıştı. Başkan Beyazgül ile Fakıbaba’nın yıldızlarının barışmadığı kamuoyunun malumu. Hatta Fakıbaba’nın telefonlarına çıkmayan Beyazgül’ü genel merkeze şikâyet ettiği söylenmişti.

Bakalım göreceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan faturayı hangi partiliye hangi başkana hangi milletvekiline kesecek?

Urfa kulislerine bomba gibi düşen; Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin BEYAZGÜL’ün  istifaya davet edileceği, istifa etmezse görevden alınacağı haberlerine ne demeli? Durup dururken bu da neyin nesi demeyin? Beyazgül’ü sadece Fakıbaba değil bazı milletvekillerinin de istemediği konuşuluyor.  Bizimkisi malumu ilan.

 Urfalıların en çok merak ettiği konu; Başkan Zeynel Abidin Beyazgül’ün görevinden ayrılması durumunda yerine kim geçecek? 

Daha şimdiden başkanlık koltuğuna kim oturacak kavgası başladı. Birçok Urfalı bu soruyu iki isim vererek cevaplandırıyor. Birincisi Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli. 2010-2015 yılları arasında AK Parti'de çeşitli görevler yapan Metin Baydilli, 2015 yılında beri Karaköprü Belediye Başkanlığı görevini sürdürüyor. Ancak bazı gazeteciler Baydilli’yi, Erdoğan daha Urfa’ya gelmeden tefe koyup çalmaya başladılar. Çamurlu yolları gündeme taşıdılar. Biz bunu; Baydilli’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında önünü kesmek olarak okuduk.

Diğer isim ise Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Urfa programı hakkında AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ille birlikte ortak basın açıklaması yaptığına bakılırsa, AK Parti Urfa teşkilatı ve Beyazgül  onun  başkanlığını onaylıyor  gibi. 

 

Abdullah Cengiz / www.habersanliurfa.net

Mehmet Canpolat Abdurrahman Kırıkçı Urfa Zeynel Abidin BEYAZGÜL Cumhurbaşkanı Erdoğan