Beyazgül şampiyon sporcularla bir araya geldi

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki gençlik merkezleri ve spor salonlarında eğitim gören ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren ve şehre madalyalarla dönen gençlerle bir araya geldi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, geleceğin teminatı gençlerle Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

BEYAZGÜL: ŞANLIURFANIN BİLEĞİNİ KİMSE BÜKEMEYECEK

Beyazgül madalya alan ve Şanlıurfayı gururlandıran gençlerle yakından ilgilenerek Gençliğin şehri Şanlıurfanın bileğini kimse bükemeyecek dedi.

Beyazgül, Buradaki gençlerimiz 78 adet madalya ile Şanlıurfanın gururu olmuşlardır. Ben Gençlerimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Gençlerimizin her biri Şanlıurfanın önemli değerleridir. Biz bundan kısa bir süre önce şunu söylemiştik. Şanlıurfa şampiyonlar şehri olacak inşallah Türkiye şampiyonları çıkacak, Avrupa şampiyonları çıkacak, dünya şampiyonları çıkacak. Ama şimdi bir şey daha söylüyorum. Şanlıurfanın sporda bileği bükülmeyecek Allahın izniyle bileği bükülmez bir şehir olacağız. Gençlerimize inanıyor, güveniyorum. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizi her alanda desteklemeye yanlarında olmaya devam edeceğiz ifadelerine yer verdi.

Gençleri elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik eden Beyazgül, Şanlıurfa kent merkezi ve ilçelerde hayata geçirdikleri gençlik merkezleri, spor salonları, yüzme havuzları ve futbol okullarıyla gençlerin başarısına doğrudan katkıda bulunduklarının altını çizdi.

49 spor salonu 21 aktif branş ile Türkiyenin en genç iline sahip olan Şanlıurfalı gençlere hizmet veren Büyükşehir Belediyesi spor salonlarından haftalık yaklaşık 15 bin kişi faydalanıyor. Yaz boyunca yoğun geçen yaz spor okulları ile birlikte tesislerden faydalanan kişi sayısı yaklaşık 100 bini buldu.

2021-2022 sezonunda katıldığı ulusal ve uluslararası turnuvalarda çeşitli branşlarda 78 madalya alan Şanlıurfalı gençler, grup ve okul sporlarında 550 il şampiyonaları ile birlikte toplamda 1000 madalya almaya hak kazandı. 

GENÇLERİMİZ MADALYALARA DOYMUYOR

Çalışmadan emek vermeden başarının gelmeyeceğini ifade eden Beyazgül, Sizler çok çalıştınız. Madalyalar kazandınız ama çalışmaya devam edeceğiz. Çeşitli branşlarda 78 madalya dile kolay Şanlıurfalı gençlerimiz madalyalara doymuyor. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için spor salonları açtık. Yüzme havuzu, futbol okulu, kütüphane sayımızı artırdık. Lisanslı sporcu sayımızı 4 kat oranında artırarak 7 bin 50ye çıkardık. Halter branşında Türkiye birinciliği, yüzme branşında Türkiye ikinciliği, bilek güreşinde Türkiye ikinciliği gibi başarılar elde ettik. Gençlerimizin ismi başarılarıyla duyuldukça Şanlıurfanın şanı daha da artacak. Gençlerimiz Şanlıurfanın gururu olacak alınan altın madalyalar Şanlıurfaya takılmıştır diye konuştu.

BİHA

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül