Beytülmal Hırsızlarını Yazan Cafer'i Yargı Haklı Buldu

TAKİP ET

Cafer, ilçe belediye başkanlarının ilaçlama işini büyükşehir belediyesine bırakmamasını ağır bir şekilde eleştirmiş, suç duyurusuna konu olan sosyal medya paylaşımında Beytülmal hırsızları demişti.

Cafer, ilçe belediye başkanlarının ilaçlama işini büyükşehir belediyesine bırakmamasını ağır bir şekilde eleştirmiş, suç duyurusuna konu olan sosyal medya paylaşımında "Beytülmal hırsızları" demişti.

Saadet Partisi Eski Belediye Meclis Üyesi olan Mehmet Cafer'in 2017'de yılında büyükşehir belediyesinin ilaçlama ihalesine ilişkin  "Beytülmal hırsızları dediğim bazı ilçe belediye başkanları; AKP il başkanı ve büyükşehir belediye başkanına baskı yaparak, büyükşehir belediye meclisinden her ilçe ilaçlamasının kendilerince yapılması yönünde karar çıkartıp açık ihaleyi iptal ettirdiler” açıklaması mahkemeye taşındı.

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı'nın Cafer hakkında suç duyurusunda bulunduğu olayla ilgili mahkeme kararını verdi ve şüpheli Mehmet Cafer'î haklı bulduğunu belirten mahkeme, "Tüm soruşturma dosyası bir bütün olarak değerlendirildiğinde şüpheliler hakkında kamu adına kavuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi" ifadelerini kullandı. 

mehmet cafer birecik belediye başkanı faruk pınarbaşı