Bilal Erdoğan Sempozyuma Katıldı

TAKİP ET

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın katılımı ile birlikte gerçekleştirildi.

Bilal Erdoğan Sempozyuma Katıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın katılımı ile birlikte gerçekleştirildi.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Sempozyum Onursal Başkanı Bilal Erdoğan geleneksel spor oyunları alanında yaptıkları çalışmaların karşılığını almaya başladıklarını belirtti. Geleneksel spor oyunları ile ilgili doktora tez yazılmasına teşvik edilmesi gerekildiğini ve bu alan için burs verdiklerini de söyleyen Bilal Erdoğan bursun tez kabul edildikten sonra verildiğini dolayısıyla kabul edilmiş burs konusunun geleneksel spor oyunları ile ilgili olması gerektiğini söyledi.

‘’Geleneksel Spor Oyunları İçin Yapılan Çalışmaların Karşılığını Alıyoruz’’

Geleneksel spor oyunları için kültürün kodlarını geleceğe taşıyan bir araç olduğunu söyleyen Bilal Erdoğan yaptığı konuşmasında ‘’Kültürümüzü sokak, mahalle, aile içerisinde yaşatmak istiyorsak kültürel yozlaşmanın egemen olmasını istemiyorsak geleneksel spor dallarını oyunlarının yaşamasına destek olmamız gerekir.’’ ifadelerini kullandı.

Geleneksel Sporlar İle İlgili Lisansüstü Eğitim Veren Tek Üniversite

Sempozyumun açılık konuşmasında GAÜN Rektörü ve Sempozyum Başkanı olan Prof. Dr. Arif Özaydın, Türkiye’de geleneksel sporlar ile ilgili lisansüstü eğitim veren tek üniversite olduklarını dile getirdi. Bugün geleneksel sporlar alanında en büyük sempozyumu gerçekleştirdiklerini de belirtti. Konuşma sırasında Türk geleneksel spor oyunlarının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Arif Özaydın, Sempozyuma 5 kıtadan,7 bağımsız Türk devletinden 110 akademisyenin katılım sağladığını da söyledi.

bilal erdoğan Gaün Bilal Erdoğan Sempozyuma Katıldı