Bir mülki idare amiri daha FETÖ'den ihraç edildi

TAKİP ET

Kars Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Zahid Doğu'nun FETÖ soruşturması çerçevesinde ihraç edildiği belirtildi. FETÖ soruşturmaları kapsamında mülki idarede bugüne kadar 66 isim meslekten ihraç edilirken, bu isimlerin arasında bir dönem Karaköprü'de kaymakamlık yapan Ufuk Akıl da bulunuyor.

15 Temmuz’un 6. yılı geride kalırken mülki idaredeki FETÖ’cü isimlerin İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında meslekten ihraçları devam ediyor.

Son olarak Kars Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Zahid Doğu'nun FETÖ soruşturması çerçevesinde ihraç edildiği belirtildi.

2019 yılında kararname ile Kars Vali Yardımcılığı görevine atanan Mehmet Zahid Doğu, geçen süre içerisinde bu görevinin yanı sıra İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevini de yürütüyordu.

Mehmet Zahid Doğu, 2013-2017 tarihleri arasında Eskişehir’in Alpu ilçesinde, 2017-2019 tarihleri arasında Karabük’ün Ovacık ilçesinde kaymakamlık yapmıştı. Doğu, 8 Ağustos 2019 tarihli kararname ile Kars Vali Yardımcılığına atanmıştı.

URFA’DAKİ İSİM DE İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Mülki idarede FETÖ soruşturma ile açığa alınan 72 isim bulunuyor. Çoğunluğunu vali yardımcıları ve kaymakamların oluşturduğu bu mülki idare amirlerinden sadece 6 isim görevine iade edildi. 66 isim ise ihraç edildi.

İhraç edilen isimlerin arasında Şanlıurfa’da vali yardımcısı ve Karaköprü kaymakamlığı yapan Ufuk Akıl da bulunuyor.

Ufuk Akıl, Ağustos 2019'da Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Karaköprü’ye kaymakam olarak atanmış, Eylül 2020’de açığa alınmış ve sonrasında ihraç edilmişti.

BİHA

 

 

 

Mehmet Zahid FETÖ