Birecik - Halfeti Yolu Yeniden Trafiğe Açıldı

TAKİP ET

Birecik'te sık sık heyelan meydana gelen yolun sadece duba ve trafik ışığı konularak yeniden trafiğe açılması tepkiye neden oldu. 

 Birecik’te sık sık heyelan meydana gelen yolun sadece duba ve trafik ışığı konularak yeniden trafiğe açılması tepkiye neden oldu. 
 
Urfa’nın Birecik ve Halfeti ilçeleri arasında ulaşımın sağlandığı yolun  3’üncü kilometresinde 29 Ağustos’ta meydana gelen heyelanda 2 kişi ağır yaralandı ve çok sayıda araç hasar gördü. Bir süre kapalı tutulan yol, Birecik Kaymakamı Kadir Duman ve Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam'ın incelemelerinin ardından yeniden trafiğe açıldı. 
 
Sık sık heyelan meydana gelen yolda yeni alınan önlemler ise tepkiye neden oldu. Trafiğe açılan yol dubalarla ikiye ayrılırken, heyelanın gerçekleştiği alana trafik ışıkları yerleştirildi. Heyelan sırasında büyük kayaların yuvarlandığı alana ise, beton bariyerler yerleştirildi. Sanal medya kullanıcıları önlemlere hesaplarından tepki gösterirken, sürücüler ise daha kapsamlı ve kalıcı bir çözüm istedi.  

birecik - halfeti yolu