Birecik'te Gastronomi Festivali İçin Kollar Sıvandı

TAKİP ET

Birecikli işadamı Gastronomi Festivali  İçin Kolları Sıvadı.   

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin sevilen isimlerinden Öz ikizler Künefe Yönetim Kurulu Başkanı, Türes (Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği) Gaziantep Şube Başkanı İş Adamı Hasan Durmaz, Birecik'te kelaynak festivali'nin ardından yıllar sonra farklı formatta, Patlıcan kebabı ve yöresel ürünler festivali ile Birecik Gastronomi Festivali çalışmalarını başlattı

İlçe'de birçok çalışmalara imza atan İş Adamı Hasan Durmaz, Tures Derneği'nin desteğiyle memleketi Birecik’te mutfak sanatları merkezi, Gastronomi Festivali  kazandırma çalışmalarını tamamlayarak, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Ak Parti İlçe Başkanı Vahap Aktar, Ticaret Odası Başkanı Sadettin Bilgin ile yapılacak Gasronomi festivali için bir dizi görüşmeler başlattı

İş Adamı Durmaz,  8 Nisan Perşembe günü Birecik Sahil Yolunda bulunan Öz İkizler Künefe'de, Birecik'e ait yöresel yemekler, Birecik Patlıcanı,kuru bakliyat, salça, toz biber, ve fıstığın tanıtımı yapılması için program hazırladı. Durmaz, Anadoluhaberler Muhabirine yatığı açıklamada,  Memleketimiz Birecik' bugün güzel projelerle geldim. çalışmasını yaptığımız projemizi Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza, Ticaret Odası Başkanımıza ve Ak Parti İlçe Başkanımıza bizzat bahsettik desteklerini istedik projemiz konusunda bizi iyi karşıladılar. 

Türes dernegi iş birliği ile Birecik ilçemize festivalleri tekrar getirmek istiyoruz. Bu festivalin ismini #birecikgastronomifestivali olarak belirledik.

Birecikli Hemşehrilerimizin Özlemle beklediği 15 yıl önce Kelaynak Festivali'nin farklı bir formatı olarak  kebabı, patlıcanı, eriği, yöresel yemekleri, kelaynakları ve Fıratı ile bilinen memleketimizi tekrardan festivaline kavuşturuyoruz. Fıratın kıyısında Birecik halkıyla, esnaflar ile yöresel yemek yapanlarıyla, yöresel kurutmalık, toz biber, salçası, eti ile stantlarımızıyerleştirelim. Birecik’te bulunan memurlarımız, turistlerimiz, yerli ve yabancı turistlerimize, çevre illerde ilçelerde bulunan, ve Türkiye’nin 81 ilinden herkese duyuralım.

Birecik'in yemekleri Türkiye’nin hiçbir yerinde yok, tekrar eskiye dönelim memleketimizi tanıtalım. çünkü Özikizler Künefe olarak bizim milletimize, memleketimize borcumuz var.

Mutfak Sanatları Merkezimiz olsun,

 İkinci projemiz ise,  Gaziantep’te olan Mutfak Sanatları Merkezi Gaziantep’in yemeklerinin tanıtıldığı restorant gibi Fıratın kıyısında bir restorant yapalım, bunun işletmesini tamamıyla sosyal tesis adında kurumumuz yapsın (Belediye, Kaymakamlık). Neden Birecik’e gelen misafirler yöresel yemeklerimizi yemesinler.

Ayrıca Birecik'li onlarca kadın ve şef bu görevi üstlenecek istihtam sağlanmış olacak. Kısacası memleketimize bir gastronomi restorantı kazandıralım ve tekrar festival yapalım. Büyük Birecik'liler bizlerin burada bir kazanci yok, tek derdimiz memleketimiz, memleket sevdalı oluşumuz.

Birecik'imize Vefa Borcumuzu Ödemek İstiyoruz,

Birecik Halkımızla hep birlikte elele memleketimize bir imza atalım. biz Birecik'te doğduk büyüdük kazandık ve yaşıyoruz sizlere memleketimizin insanına, halkına çok borcumuz var ve bunu memleketimize bir taş koyarak yapmak istiyoruz iyi ki Birecikliyiz,  Memleketimiz için Türkiye’nin her yerinde elimizden ne varsa yapacağımıza söz veriyoruz hepinizi çok seviyoruz, şeklinde konuştu.

öz ikizler künefe Birecik e Gastronomi Festivali