Birecik'te Hasta Sağlığı Hiçe Sayıldı

TAKİP ET

Birecik'te Hasta Sağlığı Hiçe Sayılarak Doktor Dayanışmasımı Yapılıyor? Git İstediğin Yere Şikayet Et..

Birecik'te Hasta Sağlığı Hiçe Sayılarak Doktor Dayanışmasımı Yapılıyor? Git İstediğin Yere Şikayet Et..

İddialara göre kronik diyabet  hastası olan M.D İsimli hasta 17/03/2021 tarihinde Birecik Devlet Hastanesi dahiliye uzmanı  Dr. A.K'ya muayene oldu, 
Birecik’te Hasta Doktorunu Cimere Şikayet Etti  Gazeteci,Müdür Erkuş’a Ulaşamadı
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde kronik diyabet hastası olan M.D İsimli hasta Birecik Devlet Hastanesinde görevli doktoru dâhiliye uzmanı Dr. A.K ', Dr. K.Y'i muayene etmedikleri için şikâyetçi oldu.

M.D İsimli hasta gazeteci Salih Darıcı ‘ya yaptığı açıklamada; M.D eşim ile birlikte tahlil sonucunu öğrenmek için 8/03/2021 tarihinde hastaneye gittim tahlil sonuçlarını aldım ve doktorum olan Dr. A. K' ya gösterdim.  Şeker sonucumun çok yüksek olduğunu açlık şekerinin 220 olduğunu öğrendim.  Bunun üzerine doktora ilaç yazıp yazmayacağını sordum ancak aldığım cevap, sana ilaç yazmayacağım ve sen git sana ilacı profesör yazsın dedi.

bu cevap karşısında şoke oldum. Ben ise size geldim doktor bey şuan şeker sonucum çok yüksek gözlerim görmüyor sizin yazmanızı istiyorum dememe rağmen ısrarla yazmayacağını belirti. Yazdığım ilacı kullanmıyorsun dedi Dr Alperen Kızıklı'ya hasta yazdığınız ilacı daha önce bir profesörümüzde yazmıştı karaciğer rahatsızlığım olduğu için kaşıntı ve alerji yapıyor bende farklı bir ilaç yazarsanız kullanırım doktor bey dedim ama dâhiliye doktoru Alperen Kızıklı beni eşimin yanında azarlayarak çıkın dışarıya dedi.   Eşimin yanında rencide ederek odasından dışarı çıkmamı istedi. Kendisini şikâyet edeceğimi söyledim bana git nereye şikâyet edersen et dedi.

Alperen Bey'in hastası siz misiniz .?

Şekerin yüksek olmasıyla kendini iyi hissetmeyen hasta M.D hastane içinde bulunan başka bir dâhiliye uzmanı olan Dr. K.Y için muayene sırası aldığını ancak buladada ayrı bir sorunla karşılaştığını dile getiren Hasta M.D.. Muayenehaneye girdiğimde  Alperen Bey'in hastası siz misiniz dendi, evet benim dedim  aldığım cevap,  muayene etmeyeceğini ve ilaç yazmayacağını dile getirdi Kerim Bey'e de aynı şekilde o an için şekerinin yüksek olduğu söylenmesine rağmen o an ki aldığım muayene sırasını yok sayarak bana zorluk çıkardı ve ilacım yazılmadı. 

 Hasta ne yapacağını şaşırdı,

Şeker’inin yüksekliği ve psikolojik olarak şiddete maruz kaldığını eşinin yanında çok kötü duruma düştüğünü dile getiren M.D Başhekimliğe giderek şikâyet dilekçesi oluşturdu ve ilacının yazılmasını istedi. 
Başhekim Yardımcısı Ömer Faruk Avcı, hastaya yardımcı olabilmek için telefonla başka doktorla görüştü ama diğer doktorda ilaç yazmayacağını söyledi. Şikâyet üzerine İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Mürsel Koçer konuyla ilgili araştırma başlattığı öğrenildi. 

Öte yandan M.D isimli hastanın günler geçmesine rağmen halen ilacını almadığını psikolojik olarak çok etkilendiğinden hastaneye gitmeye bile çekindiği öne sürüldü..

İlacını yazdıramayan hasta hakkını arayabilmek için CİMER - T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne şikayette bulundu.. 
Konu hakkında bilgi edinmek isteyen gazeteci Sahih Darıcı Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş' u telefonla aradı ancak telefona bakmayan Sağlık il Müdür Doç.Dr. M.Emre ERKUŞ 'a yaşanan bir sıkıntı hakkında iletişim kurulmasını isteyen bir mesaj attı ama ne yazık ki ne telefona nede mesaja dönülmedi.

 Darıcı; Şanlıurfa’da görev yapan yöneticilerinin telefona bakmama,vatandaşı kale almama gibi bir yapılarının var olduğunu biliyoruz ancak konu sağlık olunca geriye döndürülemeyecek hataların meydana gelebileceği düşünülmelidir.  Türkiye Devleti sizi bu göreve atamışsa görevinizin hakkını vermek zorundasınız vatandaşın sorunlarına çözüm bulmak sizlerin işi . 

Bu vesile ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın , Bir konuşmasını hatırlatmak isterim, 

Sadece kendi ajandasına, kariyerine hesabına odaklanan kişilerden dava adamı olmaz. Gurur abidesi olanlardan dava adamı olmaz. Bize Yunus'un ifadesiyle 'Ete, kemiğe büründüm, Yunus diye göründüm' diyen anlayıştaki insanlar lazım. Diyorum ya, hep birlikte Ömer'ler olmaya aday olmalıyız. Hele hele bulunduğu makamın gücüne, imkanlarına güvenerek gönül kıran, insanları rencide eden, vatandaşa tepeden bakan kibir abidelerinin bizde yeri olmaz. Yolsuzluğu, haksızlığı, çalıp çırpmayı hiç saymıyorum bile. Bu tür vasıflardaki insanların kapımızdan içeri girmesi dahi bizim için züldür." 

"Her kim ki milletten koparsa halkla arasına duvarlar örerse kendini ulaşılmaz erişilmez bir yere koyarsa hele hele kibir ve fitne belasına bulaşırsa artık yeri kalmamış demektir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM MAKAMINA;

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06550 Beştepe - ANKARA

Sayın CUMHURBAŞKANIM;
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yaşayan sade bir vatandaşım şikayetimin konusu ben diyabet hastasıyım 17/03/2021 tarihinde gitmiş olduğum Şanlıurfa Birecik devlet hastanesi dahiliye polikliniğindeki Dr. Alperen Kızıklı'ya muayene oldum, muayene esnasında bana daha önce gelmiş olduğumu da belirtti ve daha önce vermiş olduğu ilacı neden kullanmadığımı sordu ben ise o ilacın bendeki yan etkisi olduğundan ötürü kullanmadığımı ve daha öncede başka bir profesör doktorada gittiğimi belirttim ve o doktorunda vermiş olduğu ilacın yan etkisi oluşturduğunu dile getirdim ve karaciğer rahatsızlığı olan bir hasta olduğum için verilen ilaçlar konusundaki hassasiyetimi ve her ilacın bana yaramadığını belirttim. 18/03/2021 tarihinde ise vermiş olduğum tahlillerin sonucunu öğrenmeye eşimle gittiğimde şeker sonucumun çok yüksek olduğunu belirtti ilaç yazıp yazmayacağını sorduğumda bana ilaç yazmayacağını söyledi ve sen git sana ilacı profesör yazsın dedi ben ise size geldim doktor bey şuan şeker sonucum yüksek ise sizin yazmanızı istiyorum dememe rağmen ısrarla yazmayacağını belirtti ve beni eşimin yanında rencide ederek odasından dışarı çıkmamı istedi ben kendisini şikayet edeceğimi belirttiğimde ise bana git nereye şikayet edersen et dedi, oradan çıkıp Dr. Kerim Yüksel için muayene sırası aldım ve muayene için içeri girdiğimde bana Alperen Bey'in hastası olan siz misiniz diyen Dr. Kerim Yüksel bey ise beni kendisinin de muayene etmeyeceğini ve ilaç yazmayacağını dile getirdi Kerim Bey'e de aynı şekilde o an için şekerimin yüksek olduğunu söylememe rağmen o an ki aldığım muayene sırasını yok sayarak bana zorluk çıkarmak adına daha sonra randevu alaraktan gelebileceğimi söyledi bende mağdur şekilde oradan ayrılmak zorunda kaldım. benim daha önce profesör doktora gitmiş olmamdan rahatsız olan Alperen Bey'den ve Alperen Bey'i destekleyen kerim Bey'den şikayetçi oluyorum.
Bu devletin bir vatandaşı olaraktan sayın CUMHHURBAŞKANIM'DAN yukarıda belirtilen nedenlerle ilgili şikayetimin çözüme ulaştırılmasını
Saygılarımla arz ve talep ediyorum.

Haber : Salih Darıcı / www.habersanliurfa.net



birecik e hasta sağlığı hiçe sayıldı dr. kerim yüksel cimer şanlıurfa birecik devlet hastanesi dr. alperen kızıklı