Birecik'te Hayat Normale Dönmeye Başladı

TAKİP ET

Birecik Kaymakamı Kadir Duman yaptığı yazılı açıklamada, Birecik'te depremin ilk anından itibaren devletin hızlıca sahada çalışmaya başladığını belirtilerek hayatın normale dönmeye başladığını ifade etti.

Birecik Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada,  Kahramanmaraş merkezli çifte depremin ardından ilçede ön hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı belirtildi. Bu süreçte Birecik’te depremin ilk anından itibaren devletin hızlıca sahada çalışmaya başladığı belirtilerek hayatın normale dönmeye başladığı ifade edilsi.  Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Evleri mühürlenen vatandaşlarımızı tercihlerine göre Birecik’teki çadır noktaları ve geçici konaklama alanlarına yönlendirmelerimiz ev ev devam ediyor. Hasar Tespit Çalışmaları dışında Birecik'te hayat normale döndü. İş yerlerimiz açık, marketler açık, fırınlar açık, kasaplar açık, lokantalar açık, su ve tüp bayileri açık, manavlar açık, benzinlikler açık, eczaneler açık. Kısaca normal hayata sirayet eden çoğu işyeri açık durumda… Kırsal ve merkezde talepler giderek azalsa da geçici konaklama merkezlerimizde ve sahada faaliyetlerimiz devam ediyor. Birecik güzel bir Devlet ve Millet dayanışması yaparak bu süreci hızlıca atlatmaya başladı. Bu süreçte Birecik’te depremin ilk anından itibaren Devletimiz hızlıca sahada çalışmaya başlamıştır.”

YETKİLİLERE TEŞEKKÜR

Birecik Kaymakamı Kadir Duman yaptığı yazılı açıklamada deprem sonrasında büyük gayret göstererek vatandaşların yanında olan her kese teşekkür ettiği açıklamasında; “Yerelde her türlü talebimizi karşılayan tüm personeli ve iş makinaları ile sahada olan Birecik Belediyemize ve Belediye Başkanımız Mahmut Mirkelam’a, tüm kamu kurumlarımızın yöneticilerine ve kamu personellerimize, siyasi partilerimize, deprem sonrası maddi desteklerde bulunarak aktif rol oynayan hayırsever iş adamlarımıza, dernek ve STK’larımıza, gönüllü vatandaşlarımıza, ilçem ve şahsım adına teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

GÖZÜMÜZ DİĞER DEPREM BÖLGELERİNDE

"Birecik olarak gözümüz, kulağımız, aklımız ve kalbimiz bu ağır felaketi asıl yaşayan Kahramanmaraş’ta," diyen Duman, "Gaziantep’te, Adıyaman’da, Hatay’da ve diğer arama kurtarma ile enkaz kaldırma faaliyetleri devam eden İllerde. Hadi Birecik artık bu afeti, bu felaketi bu acıyı en ağır yaşayan İllere seferber olma vakti." ifadelerini kullandı.

Birecik’te Hayat Normale Dönmeye Başladı Birecik Kaymakamı Kadir Duman