Birecik'te İhtiyaç Sahibi Ailelere Ücretsiz Ekmek

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bir fırın işletmecisi, yeni tip koronavirüs (Kovid - 19) tedbirleri kapsamında evinden çıkmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar ve diğer ihtiyaç sahibi 5 yüz aileye, aile başı 100 er adet ücretsiz ekmek dağıtmaya başladı.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bir fırın işletmecisi, yeni tip koronavirüs (Kovid - 19) tedbirleri kapsamında evinden çıkmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar ve diğer ihtiyaç sahibi 5 yüz aileye, aile başı 100 er adet ücretsiz ekmek dağıtmaya başladı.

Birecik'te  bir fırıncı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz ekmek dağıtımı yapıyor Meydan Mahallesi'nde ekmek fırını işleten İmam Aslan , gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke olarak virüs salgını ile mücadele ettiklerini anımsatarak, esnaf olarak ellen ellerinden geldiğince vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Salgın nedeniyle bir çok kişinin "Evde kal" çağrısına uyarak işe gitmediğini, dışarı çıkamadığını belirten Aslan, "Vatandaşlara destek amacıyla bir şeyler yapmayı düşündük.  Çevremizde işten ayrılan veya işe gidemeyen arkadaşlarımıza ve 65 yaş üzeri evden çıkamayan tam 5 yüz aileye hane başı 100 ekmek destek olmak istedik. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Her aileye yüz adet ekmek fişini muhtarlarımız aracılığıyla dağıtmaya başladık gün boyunca fırınımızda ücretsiz ekmek vereceğiz..Ekmeği gelip frınımızdan alamayan yaşlı  vatandaşlarımıza biz kendi servis araçlarımızla kapılarına kadar gidip teslim edeceğiz.

Biz fırıncıyız elimizden gelen ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz ekmek dağıtmaktı, ilçemizde bulunan hayırsever arkadaşlarımızdan aynı anlayışı göstermelerini istiyoruz onlarda imkanları dahilinde mağdur durumda olan ailelerin başka ihtiyaçlarına yardımcı olurlarsa herkes elinden geleni yaparsa ne mutlu bize

 "Herkes elini taşın altına koymalı" 

İmam Aslan,girişimleriyle ilgili güzel geri dönüşler aldıklarını belirterek, Herkesin bu süreçte son derece duyarlı olması gerekiyor. Bu bir milli mücadeledir. Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Biz gücümüz nispetinde bir şeyler yapıyoruz. Bu yüzden herkes elini taşın altına koymalı. İnşallah en kısa sürede de bu salgın biter ve sağlıklı günlerimize yeniden kavuşuruz." Ayrıca Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdğan'a bize bu öncülüğü yaptığı için çok teşekkür ederim  sözlerine yer verdi. Rabbim böyle günleri tez zamanda atlatmayı nasip etsin .yar ve yardımcımız olsun dedi

Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin , Fırıncı İmam Aslan Abimize bu duyarlı davranışından ve yardımlarından dolayı teşekkür ederim bize teslim ettiği aile başı yüz ekmek fişini ihtiyaç sahibi ailelere yetiştireceğiz, Allah kendisinden razı olsun şeklinde konuştu . öte yandan ücretsiz ekmek almaya gelen bir vatandaş ise böyle bir işe vesile olan işyeri sahibine ve devletimize teşekkür ederim diyerek memnuniyetini dile getirdi.






bİrecik e İhtiyaç sahibi ailelere Ücretsiz ekmek