Birecik'te Kanalizasyon Suları Fıstık Ağaçlarını Kuruttu

TAKİP ET

Birecik'te yetersiz olan kanalizasyon sularının toplandığı deponun  taşması nedeniyle ilçenin kanalizasyon suları vatandaşların Fıstık bahçelerine akmaya başladı.

Birecik'te yetersiz olan kanalizasyon sularının toplandığı deponun  taşması nedeniyle ilçenin kanalizasyon suları vatandaşların Fıstık bahçelerine akmaya başladı.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi İnnapli mahallesi sınırları içerisinden kanalizasyon suları depodan taşması nedeniyle 4 mahallenin kanalizasyon suları vatandaşların Fıstık bahçelerine akmaya başladı. Fısıtık ağaçlarının kurumasına sebeb olan kanalizasyon suları bahçe sahiplerini isyan ettidi.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi innapli mahallesi sınırları içerisinden geçen 4 mahallenin   kanalizasyon suları pis atık sular ve pislikleri vatandaşların  Fıstık bahçelerinin yanı sıra tarımda kullandıkları arazilere taşmaya başladı. Vatandaşlar pis kokular ve kanalizasyon atıkları nedeniyle arazilerine giremez oldu.

Yusuf Kan adlı vatandaş ;Fıstık bahçesi ile Tarlaları kanalizasyon suları ile kaplı olan İnsanlarımız tarlalarına giremiyor. İnnapli mahallesinde bulunan bahçelere  kadar ulaşan pis sular doğal yaşamı, tarımı ve insan sağlığını tehdit ediyor. Geri dönüşü olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Fısıtık ağaçlarımız kurudu. Yetkililerin bir an önce bu duruma bir çözüm bulmalarını bekliyoruz. " dedi.

Şuski'den Cevap

habersanliurfa.net Haber Müdürü Salih Darıcı,  konuyla ilgili Şuski Genel Müdürü M.Said Güllüoğu ile bir görüşme gerçekleştirdi, görüşmede, Genel Müdür Güllüoğlu İnnap mahallesinin sıkıntısını yakından takip ettiğini dile getirirken, İnnap Mahallesi Kanalizasyon o bölgede yaklaşık 4 mahalleye hitap etmektedir çok önceden yapılmış olduğu için depo yetersiz kalmakta gerekli incelemeleri yapıldı, projesi mümkün olan en kısa sürede yapımına başlanacaktır. Şimdiye kadar bitmiş olması gerekiyordu ancak Tüm Dünyayı etkisi altına alan Pandemi tüm işlerde olduğu gibi bizde'de bazı aksaklıklar oluştu Mahalle sakinlerimiz bu konuda rahat olsun bu bir süreçtir, durumun aciliyetinin farkındayız ve en kısa sürede çözüme kavuşması için çalışmalar yapılıyor.  Mahalle sakinlerimize sabır ve hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederim dedi.

www.habersanliurfa.net








birecik kanalizasyon suları fıstık ağaçları