"Borsayı Kapatın!"

TAKİP ET

Pazartesi günü merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem 10 İlde büyük yıkıma sebep olurken yaşanan vefatlar ve harabeye dönen şehirler sonrası Türkiye'de 7 günlük yas ilan edildi. Ayrıca depremden etkilenen bölgelerde de OHAL ilan edilirken hala borsayı işleme açık tutmaya devam eden Sermaye Piyasası Kurumu'na dikkat çeken bir çağrı yapıldı.

“SPK milletimizin borsada mağdur olmasına izin verme” diyerek çağrı yapan AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, “Böyle büyük bir felakette her yerde mağdur yardıma muhtaç soğukta göçüklerin altında insanlarımız varken, kendi haline bırakılmış sermaye piyasası olamaz. Acilen son iki gün yapılan işlemler iptal edilmeli ve borsadaki işlemlere belirli bir süre ara verilmelidir” dedi.

Sabancı Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş da, “Borsayı kapatın kaçıncı yazışım Yeter artık. Göçük altında kalan veya yakını kalan insan Borsada hisse satamaz. Küçük yatırımcının parasını onun yerine yöneten yok. Küçük yatırımcı paramparça oluyor, daha nasıl yazayım? Borsayı kapatın” ifadelerini kullandı.

Ekonomi SPK Metin Külünk Özgür Demirtaş Gündem