Buldan, Urfa'da Esnafı Ziyareti Gerçekleştirdi

TAKİP ET

 HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Urfa'da esnafı ziyareti gerçekleştirdi. Buldan'ı bir yurttaşın saz çalarak karşılaması renkli görüntüler ortaya çıkardı.

 HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Urfa’da esnafı ziyareti gerçekleştirdi. Buldan’ı bir yurttaşın saz çalarak karşılaması renkli görüntüler ortaya çıkardı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Savunma Kampanyası” kapsamında Urfa’da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile çok sayıda milletvekilinin eşlik ettiği Buldan, ilk olarak Balıklıgöl’ü ziyaret etti. Buldan ve beraberindekiler, sık sık yurttaşlarla fotoğraf çektirdi. Buldan, balıklara yem atarak, dilek tuttu.

EKONOMİK KRİZE TEPKİ

Buldan ve beraberindekiler, daha sonra Balıklıgöl esnafını ziyaret etti. Tek tek gerçekleşen ziyarette sık sık “HDP halktır, halk burada” sloganı atıldı. Esnaflar, yaşadıkları ekonomik krizden şikayet etti. Bir engelli yurttaşın iktidarı eleştirerek, kendilerine destek sunulmamasına tepki gösterdi. Buldan, ekonomide yaşanan krize işaret ederek, iktidarın ilk seçimde gideceğini belirtti.

SAZLI SÖZLÜ KARŞILAMA

Buldan ve beraberindekiler, çarşıda bulunan bir kahvehaneyi de ziyaret etti. Buldan, kahvehane esnafının ikram ettiği çayı içerek, bir süre kahvedekiler ile sohbet etti. Bu sırada bir kişinin saz çalarak, kimi Kürtçe ezgiler seslendirmesi renkli görüntüler ortaya çıkardı.

hdp eş genel başkanı pervin buldan urfa