Bülent Arınç'tan 'Seçim Erteleme' Tepkilerine 'Ayet' Yanıtı!

TAKİP ET

Deprem sonrası seçimlerin ertelenmesi gerektiğini talep eden Bülent Arınç, muhalefetin tepkilerine yanıt verdi.

AK Parti'nin kurucularından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından seçimlerin ertelenmesine yönelik talebine gelen tepkilere yanıt verdi.

“AYET-İ KERİME Mİ VAR? ALLAH'TAN KORKUN!”
Bülent Arınç, yaptığı açıklamada, “Ölü sayısını telaffuz etmekten korkuyorum, şu kadar bina yıkılmış, hala enkazda kalan var, hangi seçmenden oy isteyeceksiniz, hangi seçmeni sandığa götüreceksiniz?Burası 85 milletvekili çıkarıyor. 85 milletvekilinin yerine kimi koyacaksınız? Rehabilitasyona ihtiyaç var. Savaş hali dışında olmazmış. Ayet-i kerime mi var? Allahtan korkun. 78’inci maddeyi meclis yaparsa olacak tabi, tepeden inme olsun demiyorum ki. Partilerin uzlaşmasıyla mümkün” ifadelerini kullandı. 

“TAYYİP BEYE MUHALEFET ETMİŞ BİR İNSANIM”
“AK Parti'nin aklından geçenleri dillendiriyor” iddialarına Arınç, şöyle cevap verdi; "Yazıklar olsun. Böyle bir şey yok. Ben Tayyip beye gerektiğinde muhalefet etmiş bir insanım. Kesinlikle o böyle bir şey yapmaz, ben de böyle bir şey kabul etmem. Ben siyasetin dışında bir insanım. En çok bana yakışır bu iş. Şu anda tarafsız konumdayım”
 

Bülent Arınç seçim gündem siyaset AK Parti