Büyükelçi'den Haber Şanlıurfa'ya Çarpıcı Açıklamalar!

TAKİP ET

Emekli Diplomat Vahit Özdemir, İsrail-Filistin savaşına ilişkin ENP Haber Ajansı ve Haber Şanlıurfa'ya özel açıklamalarda bulundu. Özdemir, Filistinlilerin Yahudilere toprak satması, iki islam ülkesi Türkiye ve İran'ın 1949'da İsrail'i tanımasıyla İsrail'in güçlendiğini ifade etti. Özdemir, göç dalgasına da dikkat çekerek, 'İkinci bir PKK olayına benzer bir olayla karşılaşmamız kuvvetle muhtemel. Bunları dikkate almak lazım' dedi.

ENP Haber Ajansı’na İsrail-Filistin savaşı hakkında açıklamalarda bulunan emekli Diplomat Vahit Özdemir, İsrail’in savaş suçu işlediğini ve yargılanması gerektiğini belirtti. Özdemir, Türkiye için yaklaşan tehlikeye de dikkat çekti. 

“İSRAİL’İ TANIYAN İLK İSLAM ÜLKELERİ TÜRKİYE VE İRAN!”
Filistinlilerin Yahudilere toprak sattığını belirten Özdemir, “İkinci Dünya savaşını İngiltere ve Amerika’nın kazanması sayesinde Yahudi lobisi güçlendi. Filistinliler çaresiz kaldı. Bilerek veya bilmeyerek arazilerini Yahudilere sattılar ve 1948 yılında İsrail devleti kuruldu. 1949’da İslam ülkeleri içerisinde 2 ülke İran ve Türkiye İsrail’i tanıdı. O zaman İsmet Paşa Cumhurbaşkanıydı, İran’da başta Muhammed Rıza Pehlevi vardı. Bu vesileyle İsrail devleti kurulmuş oldu. arapların birlik beraberlik içinde olamaması, 1956-67 savaşlarını kaybetmeleri, özellikle 6 gün savaşı diye adlandırılan 1967 savaşında Kudüs’ün yarısı Ürdün'ün idi. Bunları tabi kaybettiler. Birleşmiş Milletler’in kararına rağmen İsrail işgal ettiği topraklardan çekilmediği gibi, burayı yerleşime açtı. Dünya medyası, dünya yönetimi İsrail’in arkasında. Gerçek bu. Filistinliler şu anda yalnız kalmış durumda. Gazze de böyle. Türkiye şu anda insani yardım yapmaktan başka birşey yapamaz Bizim durup dururken savaşa girecek halimiz yok” ifadelerini kullandı. 

“TÜRKİYE’Yİ FELAKETE SÜRÜKLEYECEK”
Savaş bölgesinden Türkiye’ye yönelik oluşabilecek göç dalgasına dikkat çeken Emekli Diplomat Özdemir, “Filistin şu anda ciddi bir sıkıntı içerisinde. İnsanlar evde film izler gibi televizyondan olayları izliyor. Ciddi şekilde insani ve tıbbi yardıma ihtiyaç var. Türkiye’nin yapabileceği en fazla insani yardım, tıbbi yardımdır. Daha fazlasını yapamaz Bizim de kendimize göre sıkıntılarımız var. 85 milyon nüfus var, 15 milyon yabancı, ilticacı var. 100 milyon insanı besliyoruz. Türkiye’nin toprağı 150-200 milyonu besler ama istikrar içerisinde. Şu anda 15 milyon ilticacının Türkiye’yi 10 yıl sonra nasıl bir felakete sürükleyeceği belli değil. Suriyelilerin hızlı bir nüfus artışı var. Şu anda Kilis’te belediye başkanı olmak için Suriyelilerin oyunu almak lazım. Yarın bunlar parlemantoya girerler. 3-5 milletvekilleri olur. Anadilde eğitim bile isteyebilirler. Yani ikinci bir PKK olayına benzer bir olayla karşılaşmamız kuvvetle muhtemel. Bunları dikkate almak lazım” uyarısında bulundu. 

“ARAPLAR AĞZINI AÇMIYOR!”
Vahit Özdemir, Arapların Gazze’deki zulme sessiz kaldığını ifade ederek, “Türkiye elinden geleni yapıyor. Türkiye’den başka ülke ilgilenmiyor. Sıkıntı orada. Araplar hiç ağızlarını açmıyor. Yardımda da bulunmuyorlar. Onların sahip çıkması lazım. Arap ülkelerinin ciddi bir ekonomik gücü var. Aslında Filistinliler çalışkan, eğitimli insanlardır. İki grup Filistinli var. Bir tanesi Müslüman Filistinli, diğeri de Hristiyan Filistinliler. Körfez ülkelerinde Filistinlilerin ekonomik, ticari ve siyasi anlamda ciddi ağırlıkları var. Onlardan da ses seda çıkmıyor. Onların da bulundukları ülkelerde bir lobi faaliyetlerine girişmeleri lazım” diye konuştu. 

“İSRAİL YARGILANMALIDIR”
Özdemir, şöyle devam etti; “İsrail kesinlikle savaş kurallarına uymuyor. Soykırım yapıyor. Kendine göre diyor ki; ‘Ben saldırıya uğradım, nefsi müdafaa durumdayım’ Özellikle kadın ve çocukları hedef alıyor. Çünkü Filistin’in doğum oranları yüksek. Ufak çocuklar 10 sene sonra İsrail’in başına bela olacak. Onun hesabını yapıyor. Yargılanması gerekiyor ama kim yargılayacak bunları. Yargılansa bile bir şey çıkmaz. Zamanında Ermeni teröristler Talat Paşa’yı, Cemal Paşa’yı öldürdü Tiflis’te. Katiller bulunmadı. Talat Paşa’nın katilini Alman mahkemeleri serbest bıraktı. Güçlü olamadığınız zaman hiçbir şey yapamazsınız.” dedi. 

“TÜRKİYE ONLARI GETİRECEK VE GİTMEYECEKLER”
Tedavi için Filistin’den Türkiye’ye gelecek olan yaralılar ve yakınlarının Türkiye’de kalacaklarını ifade eden Özdemir, “Türkiye’ye doğru bir göç dalgası da olabilir. Tedavi olmak amacıyla gelecek olanlar var, yakınları var. Türkiye onları getirecek ve muhtemelen Türkiye’de kalırlar. Döneceklerini zannetmiyorum” dedi. 

 

 

KAYNAK: habersanliurfa.netenphaberajansi.com.tr

Vahit Özdemir Büyükelçi İsrail Filistin Gazze İsrail-Filistin savaşı