Büyükşehir'de En Düşük İşçi Maaşı 16 Bin TL'yi Geçti

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül bugün yaptığı basın açıklamasıyla belediye çalışanın alacağı maaşın en az 16 bin 500 TL'ye yükseltildiği müjdesini paylaştı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül bugün yaptığı basın açıklamasıyla belediye çalışanın alacağı maaşın en az 16 bin 500 TL’ye yükseltildiği müjdesini paylaştı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde yüzler güldü.  Başkan Beyazgül, Şanlıurfa 1 Nolu ve Şanlıurfa 2 Nolu Hizmet İş Sendikası Temsilcileriyle Büyükşehir Belediyesi Şeref Salonunda basın toplantısı düzenledi. Belediye bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarına yapılacak zam oranı hakkında açıklama yapan Başkan Beyazgül, en düşük işçi maaşına 5 bin TL, diğer işçilerin maaşlarına ise 4 bin ve 3 bin TL zam yapıldığını söyledi. Yapılan zamlarla en düşük işçi maaşı 16 bin 500 TL’ye çıkmış oldu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE MAAŞLAR: 14 BİN İLE 25 BİN ARASINDA
En düşük ücret alan işçilerin maaşını 16 bin 500 liraya çıkarttıklarını ifade eden Beyazgül, şunları ifade etti: “2. kademe olarak 14 bin lira alan işçilerimize de 4 bin lira zam yaparak bu kademedeki işçilerimizin ücretlerini 18 bine çıkardık. 14-17 bin lira arasında 15 bin alan da var, 16bin alan da var ve  17 bin alanda var. 17 bin maaş alan işçilerimizin de ücretini 3 bin lira daha ekleyerek bu oranı artırmış olduk. Tabii çalışanlarımız arasında 20-25 bin alan da var. Onların da ücretlerine 3 bin lira zam yaparak böylelikle dengeyi sağlamaya çalıştık." 

İşçiler yeni zamlı maaşlarını ise 15 Mayıs’ta alacak.

Büyükşehir’de Personelin Yüzü Güldü Maaşlar 16 Bin TL’yi Geçti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi işçi maaşlarına zam Şanlıurfa haberleri son dakika haberleri Büyükşehir’de En Düşük İşçi Maaşı 16 Bin TL’yi Geçti