Büyükşehir'den Gölpınar'daki su sorunu için açıklama: Önceliğimiz...

TAKİP ET

Gölpınar'da eyleme neden olan su sorunu nedeniyle açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nce çözüm için 55 milyon TL'lik proje gerektiğine dikkat çekildi ve "Bin 250 kırsal mahallelerimizde kuyular kurumakta veya kuyu suları aşağıya düşmekte olduğundan önceliğimiz bu mahallelerimizi susuz bırakmamaktır" denildi.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karaköprü İlçesine bağlı Gölpınar Kırsal Mahallesi'nde eyleme neden olan su sorunu için yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada mahallenin imarsız bağ evlerinden oluşan dağınık bir yapıya sahip olduğu ve söz konusu sorunu çözümü için proje bedelinin 55 milyon TL olduğu ifade edildi. Açıklamada önceliklerinin kuyusu bulunan ancak kuraklık nedeniyle kuruma riski ile karşı karşıya kalan mahalleler olduğu söylenerek şu ifadelere yer verildi:

“Gölpınar kırsal mahallemize muhtelif zamanlarda 3 tane içme suyu kuyularımızla aktif olarak hizmet vermekteyiz. (Bu bölge genelde hafta sonu kullanılan bağ evlerinden oluşmaktadır)

Mahallenin yüzde 80’i dağınık bir yapıya sahip olup, imarsız bağ evlerinden oluşmaktadır.
Mahalle sakinleri bağ evlerine şebeke suyundan su talep etmekte olup şuan itibariyle bu projenin maliyeti 55 Milyon TL’dir.

Ancak kuraklık nedeniyle Şanlıurfa genelinde hizmet verdiğimiz 1.250 kırsal mahallelerimizde kuyular kurumakta veya kuyu suları aşağıya düşmekte olduğundan önceliğimiz bu mahallelerimizi susuz bırakmamaktır."

 

BİHA

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gölpınar