Çadırdaki Mağdurlar Yardım Bekliyor

TAKİP ET

6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle evsiz kalan aileler çadırlarda zor şartlarda yaşadıklarını belirtip yardım talep ediyor.

6 Şubat’ta meydana gelen depremler nedeniyle evsiz kalan aileler çadırlarda zor şartlarda yaşadıklarını belirtip yardım talep ediyor.

Eyyübiye ilçesinin Yenice Mahallesi'ndeki Gaziantep-Akçakale yolunun kesiştiği yerde çok sayıda aile mavi brandalı çadırda yaşamaya çalışıyor. Buradaki ailerin çoğu Suriye'nin Halep kentinden gelen sığınnmacı Türkmen ailelerden oluşuyor. 2011 yılında başlayan Suriye iç savaşı nedeniyle önce Antep'e göç edip ardından da 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla Urfa'ya taşındılar. 

Çocukları yalın ayak dolaştığı görülen ve eğitim imkanlarından yoksun kalan aileler, ihtiyaçlarını dişe getirerek yardımseverlerden ve yetkililerden gıda, giyecek ve nakdi yardım bekliyor. Çamurlu bir alana kurulan bez çadırlarda yaşamaya çalışan aileler, Urfa’da sağanak yağışın devam ettiği şu günlerde birçok zorlukla karşı karşıyalar. 

BİHA'ya konuşan Muhammed isimli vatandaş, durumlarının iyi olmadığını, özellikle çocuklar için yardıma ihtiyaç duyduklarını ifade etti. İsmini söylemek istemeyen bir başka sığınmacı ise hayırseverlerin ve yetkililerin bir an evvel yardımda bulunmasını talep etti.

 

Çadıraki Mağdurlar Yardım Bekliyor Haber Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri Suriye sığınmacılar son dakika