Cami Yıkıldı, Kilise Ayakta! Kiliseyi 'Hans', Camiyi de 'Hasan' Mı Yaptı?

TAKİP ET

Deprem felaketinde, Malatya'da bulunun 165 yıllık Ermeni Taşhoron Kilisesi, ufak hasar alırken, yine Malatya'da bulunan Niyazi Mısri Camii'nin mihrap kesiminin yıkılması dikkat çekti. Caminin yıkılıp, kilisenin ayakta kalması ise 'Hasan yapmıştır Hasan' repliğini akıllara getirdi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi 11 ilde büyük yıkıma yol açtı. 45 bini aşkın vatandaşın can verdiği depremde, on binlerce bina ve tarihi yapı yerle bir oldu. Kahramanmaraş, Elazığ, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Adıyaman ve Hatay binaları enkaza çeviren deprem felaketinden etkilenen on binlerce insanın ise yaraları sarılmaya çalışılıyor. 

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi, Çavuşoğlu Mahallesi’nde yer alan Ermeni ve Süryaniler tarafından yapılan 165 yıllık Taşhoron Kilisesi diğer adıyla “Kutsal Üçlü Kilise”, yaşanan depremde ayakta kaldı. Depremin etkisiyle ufak çatlaklıklarla sarsıntıyı atlatan kilise yıkılmadı. Ancak yine Malatya’da bulunan Niyazi Mısri Camii’nin depremde yıkılması akıllara Hans ile Hasan’ın hikayesini getirdi. 

Söz konusu replik şöyle; “Eğer bir iş dört dörtlükse bunu Hans yapmıştır. Eğer bir işte yamukluk varsa bunu da Hasan yapmıştır Hasan”
 

(Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberin linki verilmeden paylaşılamaz. https://www.habersanliurfa.net/ )

kilise cami Malatya gündem deprem