Can Ataklı'dan Skandal İddialar: "Erdoğan, Askerden Rahatsız Oldu! 3 Bakan İstifa Hazırlığında"

TAKİP ET

Yaşanan deprem felaketinin ardından açıklamalarda bulunan Gazeteci Can Ataklı, skandal iddialarda bulundu. Ataklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremin büyüklüğünü anlamadığı için ilk saatlerde askerleri geri çektiğini ve Milli Savunma, Kültür ve Turizm ile İçişleri bakanlarının istifa hazırlığında olduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın depremi erken saatlerde öğrendiğini ve bakanları tek tek arayarak ağır konuştuğunu iddia eden Gazeteci Can Ataklı, “En büyük endişeleri böyle bir olayda askerin sokakta olması” diyerek Erdoğan’ın depremin büyüklüğünü anlamadığı için askerleri geri çektiğini söyledi. Öte yandan Ataklı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa edeceğinin konuşulmaya başlandığını ileri sürdü. Can Ataklı, bu iddialarını ise Memduh Bayraktaroğlu'nun açıklamalarına dayandırdı

“ASKERİN ANİ MÜDAHALESİNDEN RAHATSIZ OLDU”
Gazeteci Can Ataklı, yaptığı açıklamada şu iddialarda bulundu; 
“Depremi erken saatte öğrenen Erdoğan, bakanları tek tek arayarak çok ağır konuşuyor. Bunun üzerine asker sahadan çekiliyor ve AFAD çalışmalarını durduruyor. Hani deniyor ya, ‘48 saattir asker niye gelmedi’ diye. Bir anlamda bütün bu yaşananların sebebi ortaya çıkıyor. Bu dehşet bir şey. Tayyip Erdoğan, depremin ne kadar büyük olduğunu o an fark etmedi ve askerin anında müdahale etmesinden rahatsız oldu. Çünkü en büyük endişeleri böyle bir olayda askerin sokakta olması. Bunun kendi iktidarları için büyük bir tehlike olduğuna inanıyorlar.”

“3 BAKANIN İSTİFA EDECEĞİ KONUŞULUYOR”
Bazı bakanların istifa edeceğinin gündeme geldiğini ve konuşulmaya başlandığını iddia eden Ataklı, “Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa edeceği konuşulmaya başlanmış.” dedi.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”
Can Ataklı, bu iddialarını Memduh Bayraktaroğlu'nun açıklamalarına dayandırırken, İçişleri Bakanlığından Bayraktaroğlu’nun iddialarına yalanlama geldi. 

İçişleri Bakanlığı Bakan Müşaviri Burak Gültekin, Sözcü yazarı Memduh Bayraktaroğlu’nun iddialarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı mesajda şunları kaydetti:
"Bu kadar acının üzerine yazdığı senaryoyu kamera karşısında profesyonelce söyleyen, bir de bunu utanmadan yayınlayan insanlıktan nasibini almamış, FETÖ ve onların Türkiye’deki işbirlikçilerinin anlattıkları, deprem sabahı sözde yaşananlar, tamamen hayal mahsulüdür...
Eline bir kamera geçirip, kurguladığı yalan üzerinden yayın yapan, ismini anmaktan dahi iğrendiğimiz, bu insan artıkları hakkında suç duyurusunda bulunduk."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Gültekin’in mesajlarını paylaştı.


 

Can Ataklı Memduh Bayraktaroğlu İçişleri Bakanlığı gündem deprem Erdoğan asker AFAD