Cevheri ; 11 Nisan 1920 Şanlıurfa'nın Kurtuluş Destanı

TAKİP ET

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali CEVHERİ 11 Nisan Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali CEVHERİ 11 Nisan Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali CEVHERİ yaptığı yazılı basın açıklamasında ; Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve keşfi ile tarih konusunda bilinenleri değiştiren Göbeklitepe ile Hazreti İbrahim'in doğup büyüdüğü ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl'ün bulunduğu Şanlıurfa’mız, günümüzde yalnızca ülkemizin değil, bölgemizin tarih, kültür ve medeniyet açısından ‘Cazibe Merkezlerinden’ biridir.

Dolayısıyla, tarihimiz ve geçmişimizi yer yönü ile bilmemiz, anlamamız ve belki en önemlisi gelecek nesillerimize doğru aktarmamız gerekiyor. Tarihinden gerekli ders almayan, geçmişinden habersiz nesiller ve milletler, tekrar menfi senaryolar ile karşılaşabilir. Bundan tam 100 yıl önce milletimizi esaret altına alabileceğini sanan gafiller, çeşitli planlarla vatanımızı işgale ve bunu milletimize kabul ettirmeye kalkışmıştı.

Tarihte devletsiz ve vatansız yaşamamış bu millet, kendisine vurulmak istenen prangaları, her birini rahmetle ve minnetle andığımız 12’ler öncülüğünde, Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, şehirlisi, esnafı ve aşiretiyle bir araya gelerek, ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ kararı ile Şanlıurfa’yı düşmandan temizlemiştir.

Öyle ki bu temizlik, vatanın diğer köşelerinin temizlenmesine ve kurtuluşuna da ilham olmuştur.

Bunun için 11 Nisan 1920 yalnızca Şanlıurfa’nın kurtuluşu değil, aynı zamanda işgale karşı direnişin adeta ilk habercisi olmuştur.

İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif ERSOY’un istiklal marşı için ‘Allah bir daha yazdırmasın’ dediği gibi, ‘fitnenin uykuda’ olduğunu bilerek ‘Allah bir daha kurtuluş destanları yazmak zorunda bırakmasın’ diyorum.

Fakat yakın geçmişimizde görüldüğü üzere milletimiz, en zor durumlarda ‘önce Allah’a sonra kendisine güvenerek’, her türlü belayı def etmiş ve Bundan sonrada vatana kastedenleri kahredecektir.

Bu gün 100. yılını kutladığımız ,‘Şanlıurfa’mızın Kurtuluşu’ vesilesi ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.dedi

ak parti Şanlıurfa milletvekili mehmet ali cevherİ 11 nisan