Cevheri : 31 Mart ve Tekrarlanan İstanbul Seçimini Değerlendirdi

TAKİP ET

AK parti Şanlıurfa Milletvekili M. Ali Cevheri haber-sanliurfa.com'a 31 Mart ve  Tekrarlanan İstanbul Seçimini Değerlendirdi .

AK parti Şanlıurfa Milletvekili M. Ali Cevheri haber-sanliurfa.com’a 31 Mart ve  Tekrarlanan İstanbul Seçimini Değerlendirdi .

Cevheri: 31Mart yerel seçimleri üzerinde biliyorsunuz çok ciddi anlamda Urfa gündeme geldi.

Ondan öncesi bir hazırlık dönemi var,aday adaylarının tespiti noktasında bizler Urfa'yı temsil edecek ,yerel yönetimlere talip olan aday adayların özellikle halkta karşılığı olan,temsil vasfı taşıyan, dürüst insanlar olması noktasında çok ciddi manada çaba sarf ettik ve büyük bir oranda da bunu başardık.

Sonuçta da gerek Büyükşehir Belediye başkanlığı ,gerek merkez ilçelerde ve gerekse kırsal ilçelerde bunun seçim sonucuna yansıması çok müspet oldu.

Diğer önemli bir husus 31 Mart Şanlıurfa'nın Yerel seçimleriyle  tüm Türkiye'deki çok ciddi bir kesim ilgileniyordu ve kamuoyunda da farklı algılar oluşturulmaya çalışılıyordu, ancak biz sürekli sahada halkımızla beraber olduğumuz için, halkımızın nabzını tutuğumuzdan dolayı, halkımızın nasıl bir tepki vereceğini çok iyi biliyorduk ve bundan dolayı da sonuçta emindik.

Ancak yinede çok çalışmamız gerektiğini,her kesime ulaşmamız ve çok gayret göstermemiz gerektiğini biliyorduk.

Çok çalışmalıydık,çalıştık,gece ve gündüz çalışırken,duayı dilimizden düşürmedik,davaya ihanet etmedik,sadakat gösterdik,Hamd olsun, Cenab-ı  Allah yardımcımız oldu ve güzel  bir sonuç elde ettik.

Hem çok çalıştık ve hemde Allah'a sığınarak çok dua ettik,Yüce Yaradan'ın çalışana emeğinin karşılığını vereceğine iman ettiğimiz için,neticenin de bu şekilde gerçekleşeceği noktasında da içimizde en ufak bir endişe söz konusu değildi.

Zor bir seçimdi,ancak herkesin bir hesabı olduğu gibi Allah'ında bir hesabı var,Şu unutulmamalıdır en büyük hesap sahibi olan Allah'tır.Herkesin bu hesaba boyun eğmesi gerekir.

Çıkan sonuca baktığımızda Cenab-u Allah'ın çok mükemmel bir hesap çıkardığını görüyoruz. 

Biz memleket ve dava adına hareket ettik. İlkelerimiz doğrultusunda hareket ettik. 

Gayemiz Şanlıurfa’nın çıkarını en iyi şekilde maksimize etmekti.

Bizim gelecek nesiller için güzel bir Şanlıurfa bırakmamız gerekiyordu, biz kendi şahsımız adına hiç bir zaman hareket etmedik,kendimizi düşünmedik, şehrimizi,ülkemizi,milletimizi ve insanımızı düşünerek gayret gösterdik.

Zaten bizim siyasete çıkış noktamız, Allah rızası içindi, iyi niyetle yola çıktık, bu süreçte de hep iyi niyetimizi koruduk.

Allaha dayandık.

Hani güzel bir söz vardır.

"Allaha dayan,saiye sarıl,  hükmüne ram ol." bizde Allah’a dayanmıştık ve hükmüne ram olmuştuk.

Netice de çıkan sonuca bir baktığımızda;2031000'lik bir şehirde, yaklaşık 11000000'lik seçmen kitlesinin olduğu bir şehirde çıkan sonuçlara baktığımızda bu matematik hesabını kulların yapmasının mümkün olmadığını, ancak Allah'ın yapacağını net bir şekilde gördük ve bundan dolayı da seçimde bizi tebrik eden arkadaşlarımıza, bizi tebrik etmeyin, bu Allah'ın bir takdiridir, Allah'ın yardımıyla oldu,diye ifade ettim sürekli.

Ayrıca ben seçim sonucundan dolayı da yüce yaratanıma şükür ediyorum,bizi mahcup etmediği için,sahip çıktığı için hep şükür ediyorum, hep şükür etmeye devam edeceğim,hamd olsun.
 

  İnsanımla,şehrimle,ailem ve aşiretimle İftihar Ettim

Çok teşekkür ediyorum çıkan sonuç herkesin mükemmel bir şekilde bizi desteklediğini, arkamızda durduğunu net bir şekilde göstermektedir. 

Malum bulunduğumuz mensubu olduğumuz mensubiyetinden İftihar ettiğimiz geniş ailemiz Urfa’nın hemen hemen her ilçesinde karşılığı bulunmakta.

Urfa dışında Türkiye’nin birçok vilayetinde Şanlıurfa’da, Adıyaman’da, Mardin,Gaziantep,Osmaniye,Hatay,Diyarbakır,Siirt,Muş,Van,Erzurum, Ankara ve İstanbul’da kısaca Türkiye'nin bir çok vilayetinde ciddi bir karşılığı vardır.

Bizde bu güçlü kitlenin bize verdiği büyük desteğin sorumluluğu ile hareket ettik ve hiçbir zaman ne şehrimizden ne insanımızdan ne de sevenlerimizden kopmadık. 

Dün öğretim görevlisi Mehmet Ali Cevheri neyse bugün de milletvekili Mehmet Ali Cevheri odur.

Yaşantımızda, hayatımızda, düşüncemizde, bir değişiklik olmadı.

Kendimizi insanımıza,toplumumuza ve ülkemize vakfetmişiz.Allah rızası için insanlığa  hizmet etmeye çalışıyoruz,ancak her şeyi yapabiliyormuyuz, belki yapamıyoruz, ama iyi niyetle elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret gösteriyoruz.

Ben bu seçim sürecinde de öncelikle desteklerini esirgemeyen Şanlıurfa’ lı hemşerilerime,teşkilatıma,ana kademe yöneticilerime,kadın ve gençlik kollarına,mahalle başkanlarıma,dostlarıma, kardeşlerime, çok teşekkür ediyorum.

Çıkan sonuç bizi yalnız bırakmadıkları bize sahip çıktılarının önemli bir göstergesidir onlara minnettarım. 
 

İstanbul seçimlerine gelince ise

CHP’nin adayı Kazanmıştır biz kendisine başarılar diliyoruz.

 İstanbul metropol bir şehir orada 81 vilayetten insanımız var,Sizlere farklı bir istatistik vereyim.

Eğer herkes kendi şehrinde yaşamış olsaydı,Türkiye’nin en büyük ili 2770000 nüfusu ile Şanlıurfa olurdu ve bu nüfusu ile İstanbul’un önünde olurdu ki,İstanbul nüfusu 2570000 kişi civarındadır.

Dolayısıyla niye bunu anlattım.Olay şu;her İstanbul'da İstanbul’da yaşamadığı gibi, her Urfa'lı da Urfa’da yaşamıyor.İstanbul'da her milletimizden insanlar var,81 şehrimizden insanlar yoğun bir şekilde yaşamaktadır.

Örneğin ilim olan Şanlıurfa'dan 131138 hemşerimiz İstanbul'da yaşamakta.

Adeta küçük bir Şanlıurfa İstanbul'da yaşamaktadır.

Şanlıurfa'daki Urfalının davranış ve düşünce mantalitesi neyse,

İstanbul’da yaşayan Urfalının bakış açısı ve davranış biçimi aynıdır.

İstanbul'da da biz hemşerilerimize gittiğimizde sağ olsunlar aynen Urfa’daki gibi yoğun bir destekte bulunuyorlardı, zaman zaman temsiliyetten kaynaklanan bir takım gönül koymalar söz konusuydu o da biz gittiğimizde onlar da ortadan kalkıyordu,  tabi yani şunu çok iyi bilmek gerekiyor ki siyaset ihsanla yapılır siyasetin ham maddesi insandır. İnsanların gönlüne girmek,onlara hitap etmek,gönüllerini inşa etmek,dokunmak,iletişimi koparmamak gerekir.

Biz bunu Urfa'da hamd olsun ki başarmıştık.

Ayrıca İstanbul'da ki çalışmalarımız bize şunu gösterdi.

Şanlıurfa yapmış olduğumuz çalışmalar kadar,İstanbul'da da çalışmalarımız önemlidir.

Bundan sonraki süreçte de sürekli İstanbul üzerinden elimizi çekmemeliyiz,orda ki insanlarımızla, hemşerilerimizle, dostlarımızla, iletişim halinde olmalıyız.

Neticede CHP’nin adayı kazanmıştır.

Biz kendisine başarılar diliyoruz.Temenni ediyoruz ki başarılı olsun.Çünkü onun başarısız olması, ülkemize,İstanbul’umuza kaybettirir.

Ayrıca  bu seçim sonuçlarına baktığımızda,hepimizin, kendi adıma çıkarmamız gereken çok önemli dersler vardır.İstanbul seçimleri, şahsım olarak bizlere çok önemli dersler vermiştir.

Teşekkür ediyorum,sayğılar sunuyorum

İstanbul seçimleri ak parti Şanlıurfa milletvekili m. ali cevheri cevheri : 31 mart ve tekrarlanan İstanbul seçimini değerlendirdi