Cevheri : Ben Sözümün Arkasındayım, Bir hakikati ifade ettim...

TAKİP ET

Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Haber Şanlıurfa'ya yaptığı açıklama ile maruz kaldığı Eleştirilere cevap verdi.

Haliliye Belediyesi tarafından Sancaktar Mahallesinde açılışı yapılan Sancaktar Kompleksinde bir konuşma yapan Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, 2023 seçimleri için oy isteyerek, Recep Tayyip Erdoğan kaybederse Türkiye kaybeder Türkiye kaybederse ümmet kaybeder sözlerinin ardından birçok medya ve sosyal medyada eleştirilere maruz kaldı.

Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Haber Şanlıurfa’ya yaptığı açıklama ile maruz kaldığı Eleştirilere cevap verdi.

Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Ali Cevheri yaptığı açıklamada; Dünya siyaset tarihine baktığımızda nice devletler kurulmuştur. Ama o devletler içerisinde bazı liderler gelmiştir. Sahip olduğu toplumların sesi olmuşlardır. Onları örgütlemişlerdir. Devletler kurmuşlardır. İmparatorluklar kurmuşlardır.

O liderler çağ açıp çağ kapatmışlardır.

Örnek mi istersiniz? Bugün Osman Gazi Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusudur. Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul'u fethederek hazreti peygamberimizin hadisi şerifine nail olmuştur. Çağ açıp, çağ kapatmıştır. Yavuz Sultan Selim Han bütün Orta Doğu'yu ve Kuzey Afrika'yı fethetmiştir. Halifeliği Türkiye'ye getiren cihan padişahıdır. Kanuni Sultan Süleyman hem devlet adamlığı hem de çıkarmış olduğu yasalarla Kanuni lakabını almıştır. 46 yıl Osmanlı İmparatorluğu'nun bayrağını dalgalandırmıştır. Sonraki süreçlere baktığımızda Onun gibi devlet adamları çıkmış. Pir Sultan Abdülhamit Han 33 yıl yıkılmakta olan bir imparatorluğun yıkılışını durdurmuştur, engellemiştir. Sultan Abdülhamit Han yıkıldığında da Osmanlı İmparatorluğu tepetaklak gitmiştir.

Sonraki süreçte Genç Türkiye Cumhuriyeti kurulurken bir Mustafa Kemal çıkmıştır. Milli Mücadele'yi başlatmış, Misak-ı Milli'yi gerçekleştirmiş Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur.

Bugün Mustafa Kemal Atatürk gençliğin umudu olmuş, ufkumuzu çizmiş, Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet ve yıkılmaz bir köklü devlet olarak yeryüzünde kuruluşunu gerçekleştirmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Kemal Atatürk'ü ideallerini gerçekleştirmiştir.

Sonraki süreçte de parti liderleri çıkmıştır. Türkiye'nin ufkunu genişletmişlerdir. Ama yirmi birinci asırda Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Kemal Atatürk'ü ideallerini gerçekleştirmiştir. Projelerin tamamını faaliyete geçirmiştir. Türkiye'yi dünya liderleri arasına sokmuş dünyada birinci ligine çıkarmıştır.

Türkiye yerli ve milli projelerle biz de varız diyoruz.

Savunma sanayinde artık biz Türkiye olarak ilk beş arasındayız.
Kendi otomobilimizi gerçekleştiriyoruz. Türkiye bugün kendi sismik araştırma gemileriyle ilk arama denemesinde 540 milyar metreküplük doğal gazı bulmuştur.

Bütün bu ufku Recep Tayyip Erdoğan çizmiş. Bütün bu projeler Recep Tayyip Erdoğan'ın öngörüsü ve liderliği altında gerçekleştirilmiştir.

Hain FETÖ karşılaşmasında Recep Tayyip Erdoğan uçağa binerek ihanetin merkezine gelmiştir. Karşı durmuştur, ölümü göze almıştır. Milyonlarını sokaklara dökmüştür. 24 saat geçmeden bir hain kalkışmayı sindirmiştir, püskürtmüştür.

Bu nedir? Bu liderlik demektir.

Yine Gezi Parkı'nda ayrı liderliği görüyoruz. 28 Nisan muhtırasında aynı liderliği görüyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan cesaretiyle, liderliğiyle bugün sadece kendi partisini değil, Türkiye'nin geleceğini kurtaran bir liderdir.

Örnekleri biraz önce dediğim gibi Gezi Parkı'dır. 28 Nisan muhatarasıdır. Hain FETÖ kalkışmasıdır. 15 Temmuz 2016 hain FETÖ kalkışmasıdır.

Bunu göremeyen insanlar özellikle basiretsiz ve saflardır muhalefet adına bir dünya liderinin görmemezlikten gelmektedirler.

Bizim hepimizin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Recep Tayyip Erdoğan liderliğinden büyüklüğünden ve dünya lideri arasında yükselmesinden, Türkiye'nin bayrağını yükseltmesinden gurur duymamız gerekiyor.

Ben Türk milletinin bir liderinin arkasında durmaktayım

Benim bu cümlelerimi bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alkışlaması lazım. Recep Tayyip Erdoğan Türk milletinin ve Türkiye'nin bağrından çıkmış olan bir liderdir. Ben Türk milletinin bir liderinin arkasında durmaktayım. Bu cümleleri ben Türk milletinin bir lideri için kullanmışım. Yabancı hayranlığın içerisinde bir yabancı lidere iltifat dizmedim.

Bir hakikati ifade ettim.

Recep Tayyip Erdoğan demek Türkiye demektir Türkiye demek mazlum milletler demektir. İslam ümmeti demektir. Emperyalizm nerede bir Müslüman varsa bölünürse de parçalamışlardır. Kardeşi kardeşe kırdırarak öldürtmüşlerdir. Ve kendileri gelmiş. Hem onların milli servetlerini talan etmişler, hem kardeş Müslümanların bir araya gelmesini engellemişlerdir.

Ben inanıyorum. Recep Tayyip Erdoğan bu liderliğiyle sadece İslam ümmetinin değil, dünyadaki bütün mazlum milletleri bir araya getirebilecek, onları bir çatı altında toplayabilecek, liderlik kapasitesine, yeteneğine, idrak ve basiretine sahiptir.

Ben bunu cümlelerimi daha önceden de kullandım.

Benim kullandığım ilk cümle değildir bu. Daha önceki seçim meydanlarında hep bunu haykırmışımdır.

Bundan sonra da haykırmaya devam edeceğimdir.

Çünkü ben inanıyorum ki 2023 seçimlerini atlattığımızda artık Türkiye zapt edilemez. Frenlemez bir yükselişe geçecektir. Kendi doğal gazımızla biz Ocaklarımızı ısıttığımızda, fabrikalarımızı çalıştırdığımızda kendi arabalarımız, bizim yollarımızda seyrettiğimizde kendi petrolümüzü çıkardığımızda, dışa bağımlı olmaktan kurtulduğumuzda Gerçekleştirdiğimiz sanayi ürünlerimiz dünyanın bütün devletlerinde talep edildiğinde o zaman Türkiye elde etmiş olduğu bu kazancı mazlum liderlerle paylaşarak onların değerlerinde tutarak bir katılımı büyüme ve gerçekleştirme hamlesini ve yürüyüşünü başlatacaktır.

Türkiye şu anda kendi bütçesine göre dünya mazlum milletlerine en çok yardım yapan ülkedir.

Rakamsal olarak belki ABD büyük ama onu yapmış olduğu yardımlar kendi bütçe içerisinde çok cüzi bir oran teşkil etmekte. Oysa biz kendi gayrisafi milli hasarlarımıza göre en yüksek yardımı yapan ülkeyiz.
Türkiye kazandıkça kazandığını ihtiyaç sahiplerine dağıtmıştır. Mazlum milletlere dağıtmıştır. Bugün 3,5 milyon civarında bir Suriyeli kardeşimiz bizde misafirdir. Türkiye olmasaydı bunlar nereye gideceklerdi? Kim bunların namusuna sahip çıkacaktı? Kim bunları koruyacaktı? Bunlar hangi toprakta canlarından emin olacaklardı, namuslarından emin olacaklardı.

İşte Türkiye demek insanların umududur. Canlarını ve namuslarının emin olduğu topraklarda yaşamaları demektir.

Türkiye demek Osmanlı İmparatorluğu demektir.

Mazlum milletlerin sesi demektir. Bunun bilinmesi ve görülmesi gerekiyor. Eğer bir muhalefet lideri doğru bir söz söylüyorsa bizim alkışlanmamız lazım.

Recep Tayyip Erdoğan bu duruşuyla, projelerle, iddialarıyla, düşünceleriyle Türkiye'nin ufkunu açmış olan bir liderdir. Herkesin onun arkasında durması

Onun sesi olması, onun kulağı olması gerekiyor. Ben bunu söylüyorum.

Türkiye sadece 780 milyon kilometre kareyle sınırlı olan bir ülke değildir.

Bizim bir gönül coğrafyamız vardır. 20 milyon kilometre karelik bir coğrafyada 64 devlet çıkmıştır. Bu 64 devletteki insanların, bütün toplumlar bizim kardeşlerimizdir.

Eğer bütün dünyayı bir ülke kabul edersek Türkiye bütün dünyanın kalbi demektir.

Recep Tayyip Erdoğan da bugün o kalbin özüdür ve öznesidir.
Bundan sonra da Türkiye'nin çok daha gelişeceğini, büyüyeceğini
Yerli ve milli projeler halde geçirdikçe güçleneceğini herkes görüyor.

Zaten işte Türkiye'nin büyümesini ve gelişmesini, kalkınmasını istemeyenler bugün Recep Tayyip Erdoğan'a saldırmaktadır. AK kadrolara saldırmaktadır. Bizlere saldırmaktadır.

Be bu cümlemin arkasındayım sonuna kadar arkasındayım.

Her zaman da arkasında olacağım. Benim cümlemde hiçbir yanlışlık yoktur.

Aslında bu cümlenin gerisinde İslam'dan rahatsız olan insanlar bize ve Recep Tayyip Erdoğan'a saldırılarını sürdürmektedirler.

Hazmedemedikleri budur. Hazmedemedikleri bizim düşüncelerimizdir. Bizim ideallerimizdir, bizim projelerimizdir.
Hazmedecek ve güçlü, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'dir.

Bizim onların geçmişte Türkiye'yi ne hale getirdiklerini çok iyi görmekteyiz.

Tek parti zihniyeti devam ettiği müddetçe Türkiye geri kalmış olmaktan kurtulamazdı ve kurtulamayacaktı. Bunu milletimiz çok iyi biliyor.

Recep Tayyip Erdoğan'ı bugün arkasında duran kitleler bunun iyi görmektedirler.

Pof. Dr. Özgür Demirtaş’ın eleştirisine Cevheri’den cevap

Şunu da ifade etmek istiyorum. Ben Urfa'nın sesiyim. Urfa'nın haykırışıyım. Urfa'nın sağduyusuyum.

Benim cümlelerimi baz alarak ben böyle bir Urfalı değilim diyen insanlar kendilerinden utansınlar.

Ben Urfa'nın öz gerçeğiyim. Bununla ilgilenmesini istiyorum. Bundan sonra da Her zaman seçim meydanlarında aynı cümleleri tekrar edeceğim. Kim rahatsız olursa olsun.

Bu kervan yürümeye devam edecektir. Ve Türkiye'nin önünü kimse kesemeyecektir. Ama içeriden ama dışarıdan.

Biz o melun zihniyeti çok iyi biliyoruz. Milletimiz de tanıyor ve her zaman yanımızda durduğu gibi bundan sonraki süreçte de yanımızda durmaya devam edeceklerdir.

Onlar bizden değil, bizim düşüncelerimizden, bizim ideallerimizden rahatsız olanlardırlar.

Bizim inancımızdan rahatsız olmaktadırlar. İslam'dan rahatsız olmaktadırlar.

Akıllarını başlarına alsınlar. Özlerine dönsünler.

Onlar da bizim gibi Recep Tayyip Erdoğan'a sarılsınlar. Onun sesi ve kulağı olmaya devam etsinler.


www.habersanliurfa.net

 

Mehmet Ali Cevheri Recep Tayyip Erdoğan Pof. Dr. Özgür Demirtaş