Cevheri, Engelleri birlikte aşacağız

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Adayı Sabahattin Cevheri, 'Bu engellerin ortadan kalkması için ortak akılla hareket edeceğiz' dedi.

Şanlıurfa’nın Adayı Sabahattin Cevheri, “Bu engellerin ortadan kalkması için ortak akılla hareket edeceğiz” dedi.

Şanlıurfa’nın Adayı Sabahattin Cevheri Şanlıurfa Ortopedik Engelliler Derneğini ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 10’una tekabül eden engelli vatandaşlar Şanlıurfa ve Türkiye genelinde birçok sorunla boğuşuyor. Bu engellerin başında erişilebilirlik geliyor. Şanlıurfa’nın Adayı Sabahattin Cevheri, “Bu engellerin ortadan kalkması için ortak akılla hareket edeceğiz.” dedi.

Engelliler sorunlarla karşı karşıya bırakıldı

Engelliler vatandaşların kentte birçok sorunla karşı karşıya bırakıldığını söyleyen Sabahattin Cevheri, “Belediye Başkanı seçildiğimizde bu sorunları engelli kardeşlerimiz ile birlikte çözmek için ortak bir akıl ile çalışacağız. Engelliler eksiklerin ne olduğunu bizden daha iyi bilir. Biz de bunun farkında olarak onların önerileri doğrultusunda çalışacağız. Engelliler açısından kentte çok sorun var ve bunlar çözülecek.”dedi.

Hep beraber çözeceğiz

Şanlıurfa genelinde erişim sıkıntısı olduğunu vurgulayan Cevheri, “Engelli vatandaşlarımız, sinema, cami, okul ve diğer devlet kurumlarına rahat bir şekilde gidip işlerini göremiyor. Bu kurumların binaları genelde engellilere göre yapılmamış. Yasalarımız engelli kardeşlerimizin haklarını koruma altına almış biz de bu yasanın ve vicdanımızın verdiği yükümlülükle bu sorunları çözeceğiz.”diye konuştu.

Şanlıurfa’nın adayı sabahattin cevheri