Cevheri : Şanlıurfa'nın Hızlı Tren Projesinin Detaylarını Anlattı

TAKİP ET

Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri habersanliurfa.net 'e Gaziantep-Şanlıurfa hızlı tren projesi hakkında açıklama yaptı. 

Şanlıurfa Milletvekilleri ve Beraberindeki heyet Bakan Bakan Karaismailoğlu ile görüşerek Şanlıurfa'da yapılması gereken projeler hakkında görüştüler.

Ankara'da Temasta Bulunan heyet , Şanlıurfa'da yapılması gereken projelerden Gaziantep-Şanlıurfa hızlı tren projesi, Çevik Kuvvet Kavşağı ve 10 kilometrelik Kuzeybatı çevre yolunun sorunlarını ileten heyet Bakan  Karaismailoğlu'dan 2021 yılında sorunların çözülmesi için söz aldılar.

Ankara'da temasta bulunan  Miletvekili M.Ali Cevheri , M.Kasım Gülpınar , İbrahim Halil Yıldız, Halil Özşavlı , Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin , Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Ak Parti il başkanı  Bahattin Yıldız  Şanlıurfa'ya dönüş yaptı.

Cevheri Hızlı Tren Projesinin Detaylarını Anlattı

Şanlıurfa Miletvekili M.Ali Cevheri habersanliurfa.net 'e Gaziantep-Şanlıurfa hızlı tren projesi hakkında açıklama yaptı. 

 Konya- Gaziantep arasındaki hızlı tren çalışmalarından sonra Şanlıurfa’nın da dahil edildiğini açıklayan miletvekili Cevheri şunları söyledi: “Suriye ve Irak’taki karışıklık nedeniyle sınır hattındaki demiryolu çalışmaları yavaşladı. Şanlıurfa sadece karayoluyla yetinmiyor, yetinmeyecektir, haklı olarak. Bir de demiryolu.  Demiryolları Mürşitpınar, Şanlıurfa üzerinden Suriye’ye, daha ileriye götürüp Irak'a bağlantı yapmak üzere o ülkelerle görüşmeler sürdürüyordu, gerekli çalışmaları da başlmıştı, ancak gerek Suriye'deki, gerek Irak’taki karışıklıktan dolayı şu anda bir yavaşlama, bekleme var. Şanlıurfa'nın hızlı trenle tanışması da dahil olmak üzere uluslararası koridorlara entegre olması çalışmaları devam ediyor.”

Mersin Adana-Gaziantep istikametindeki güzergahın projesi tamamen bitti ve ihaleye çıktı  Şanlıurfa-Gaziantep arası  150 km'lik Demiryolu projesinin gerçekleşme orani pandemiden dolayı 2020 yılı içerisinde maalesef halen %60'lar civarındadir,Ancak güzergâhtaki sondajlama çalışmaları bitmiş olup,projenin tamamının bitmesi 2021 yılının ortasını olacaktır. Projenin bitmesinin akabinde inşaat ihalesinin yapılması çalışmalarına başlanacaktır dedi.

www.habersanliurfa.net

 



 

gaziantep-şanlıurfa hızlı tren projesi şanlıurfa miletvekili m.ali cevheri