Cevheri : Sesiz Yığınların İradesi ve Çığlığı 'Beyaz İhtilal'i Gerçekleştirdi

TAKİP ET

Şanlıurfa Ak parti milletvekili M. Ali Cevheri ;14 Mayıs  Eczacılar Günü, Çiftçiler Günü ve demokrasi tarihimiz açısından 14 Mayıs 1950 Genel Seçimlerini andı.

Şanlıurfa Ak parti milletvekili M. Ali Cevheri ;14 Mayıs  Eczacılar Günü, Çiftçiler Günü ve demokrasi tarihimiz açısından 14 Mayıs 1950 Genel Seçimlerini andı.

Şanlıurfa Ak parti milletvekili M. Ali Cevheri yaptığı basın açıklamasında ; Öncelikle yaşadığımız pandemi sırasında doğrudan risk altında olan Eczacılarımıza sağlık ve esenlikler diliyor, ‘Eczacılar Günü’nü tebrik ediyorum.

Sonra, aynı zamanda bir çiftçi olarak, Dünya Çiftçiler Günü’nün sevincini tüm çiftçi kardeşlerimiz ile paylaşıyorum. Ülkemizin tarımsal alanda geldiği noktayı tespit ile başlarsak. 2002’de Ülkemiz, tarımsal hasılada dünyada 11. sırada ve Avrupa’da 4. sırada bulunmaktaydı. Bu gün ise, çiftçilerimizin gayretleri ve AK Parti hükümetlerimizin her geçen gün artan destekleri ve doğru tarım politikaları ile ülkemiz; dünyada 7. sıraya ve Avrupa’da ise 1. sıraya yükselmiştir. Bu ilerleme, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan, 2023 yılı hedeflerimize sağlam adımlarla yürüdüğümüzün en önemli göstergesidir. Bu güne kadar olduğu gibi, bundan böyle de üretimden hasada her aşamada çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Tüm çiftçi kardeşlerimizin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü tebrik ediyorum.

Son olarak; Milletimizin tek parti zulmüne karşı ‘Yeter, söz milletindir’ diyerek, Cumhuriyetimizi demokratik seçimler ile taçlandırıldığı gündür, 14 Mayıs. Bir önceki seçimler olan 1946 seçimlerinde milletin uğradığı hayal kırıklığı ve ‘açık oy, gizli tasnif’ garabeti unutulmamıştır. Seçim kanununda (16 Şubat 1950) yapılan değişiklikler ile ülkemiz tarihi açısından ‘ilk demokratik seçim’ niteliği taşıyan 14 Mayıs 1950 Genel Seçimleri ‘gizli oy, açık tasnif’ ilkesi doğrultusunda yapılmıştır. Milletimiz ‘irfanı’ ile doğruyu tercih edebileceğini göstermiş, ‘seçim, demokrasiler için tek başına yeterli değil’ zihniyetine ‘Yeter, söz milletindir’ diyerek, demokratik tercihini göstermiştir. Yani, milletimiz aç kalmış, açık kalmış ama hürriyetinden vazgeçmemiştir. Milletimiz için 14 Mayıs 1950’de yeni bir dönem başlamış ve kendi iradesinin belirleyici olduğunu herkese göstermiştir. Seçim sonuçlarına göre 27 yıllık tek parti iktidarı, milletin oyları ile değişmiş, sesiz yığınların iradesi ve çığlığı ‘Beyaz İhtilal’i gerçekleşmiştir. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Demokrasi, Yaşasın 14 Mayıs.dedi.

m. ali cevheri 14 mayıs  eczacılar günü Çiftçiler günü