Cevheri: TKDK, Urfa'da Kırsal Kalkınmaya ve İstihdama Katkı Sağlıyor

TAKİP ET

Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim'le bir araya geldi.

Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim’le bir araya geldi. Yetim’in makamında gerçekleşen ziyarette, TKDK’nın faaliyetleri, ilimize kazandırılan yatırımlar, TKDK’nın et işleme, süt işleme, su ürünleri işleme, meyve ve sebze soğuk hava depoları ile kesimhanelere yönelik hibeleri ile IPARD Programı hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette hazır bulunan  Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Başkanı Yılmaz Cinpolat; Şanlıurfa’nın hayvancılık açısından Türkiye’de önemli iller arasında yer aldığını belirterek, hayvancılık yatırımlarının desteklemesi kapsamında; şu ana kadar vermiş oldukları destekten dolayı Dr. Yetim’e teşekkür etti.

Cinpolat, TKDK tarafından desteklenen projeler kapsamında 93 adet işletmeyle sözleşme imzalandığını, toplam ödenen hibe tutarının 105 Milyon lirayı bulduğunu anlattı.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevheri de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üretime dayalı yatırımları çok önemsediğine dikkat çekerek, ”Özellikle tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerinin eksikliklerini hızlı bir şekilde gidermek çok önemli. TKDK tam olarak bunu yapıyor. AB standartlarında, et ve süt üretimi ve işleme, yerel ürünler, zanaatkarlık, kırsal turizm ile yenilenebilir enerji yatırımlarını hayata geçirmeye öncülük edip tarıma dayalı sanayinin gelişmesine ve Şanlıurfa’nın istihdamına önemli katkıda bulunuyor” dedi.

Dr. Yetim de, TKDK desteklerinin tamamen üretime yönelik olduğunu, Hükümetin yeni ekonomi politikasına uygun olarak AB standartlarında üretim yapan projeleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

şanlıurfa ak parti milletvekili mehmet ali cevheri tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu dr. sadık yetim