Cevheri, Yıldız ve Tanal'dan Önemli Açıklamalar

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında 'Bu millet 14 Mayıs'ta gereğini yapacak.' sözleriyle seçim tarihini netleştirmiş oldu. Erdoğan'ın sözlerinin üzerine siyaset yeniden hareketlendi. ENP Haber Ajansı ve Haber Şanlıurfa olarak Meclis koridorlarında konuşulan kulislerin peşine düştük, bir yandan da Şanlıurfalı milletvekilleriyle konuştuk.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında “Bu millet 14 Mayıs’ta gereğini yapacak.” sözleriyle seçim tarihini netleştirmiş oldu. Erdoğan’ın sözlerinin üzerine siyaset yeniden hareketlendi. ENP Haber Ajansı ve Haber Şanlıurfa olarak Meclis koridorlarında konuşulan kulislerin peşine düştük, bir yandan da Şanlıurfalı milletvekilleriyle konuştuk.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup konuşması biter bitmez milletvekillerinin bir kısmı Genel Kurul çalışmalarına katılırken, bir kısmı da Meclis Halkla İlişkiler Binasındaki makam odalarında misafirlerini ağırladı. Meclis koridorlarında konuşulan kulislere kulak kabartırken şu sözlere şahit olduk: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti henüz hazır değilken yakaladı. Bir an evvel hem seçimleri kazanmak hem de deprem bölgelerindeki yaraları sarmak için daha çok çalışmakta kararlı. O nedenle 14 Mayıs tarihinde ısrarlı. Muhalefet hazırlıksız yakalandı.”

CEVHERİ: “VATANDAŞIMIZIN TALEBİ BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE”

Cumhurbaşkanı’nın bu sözlerin üzerine ConsultMedia Grup Başkanımız Abdullah Cengiz ile milletvekillerini ziyaret edip sorularımızı yönelttik. İlk olarak AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’nin misafiri olduk. Geçtiğimiz günlerde katarakt operasyonu geçiren Cevheri’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletip konuya deprem felaketiyle başladık.

-Deprem sonrası bölgeye gittiniz, sahada süreç yönetiminde bulundunuz. Bölgede durumlar nasıl? sorumuza Mehmet Ali Cevheri şu yanıtları verdi: “Devlet millet el ele verip yaraları sarıyoruz, eksikleri gideriyoruz. Milletvekillerimiz süreci titizlikle takip ediyor. Bugün Adalet Bakanımız bölgedeydi, dün de Hazine ve Maliye Bakanımız oradaydı. Hemşehrilerimizi yalnız bırakmıyoruz. İnşallah kısa sürede bütün eksikleri gidereceğiz. Hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şanlıurfa’da su sıkıntısı var, onu da yakından takip ediyoruz, birkaç güne bu sorun da çözülecek.”

Milletvekili Cevheri’nin bir yandan sorularımızı cevaplarken bir yandan da gelen bütün telefonlara cevap vermeye çalışması dikkatimizi çekti. Kendisine “Sayın Vekilim, bütün telefonlara cevap veriyor musunuz?” sorumuzu yönelttiğimizde “Vatandaşlarımızın talebi bizim başımızın üstünde. Ben her telefona cevap vermeye özen gösteriyorum.” diye karşılık verdi.

YILDIZ: “ŞANLIURFA’DA EN AZ 9 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTIRIZ”

Mehmet Ali Bey’den müsaade isteyip AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın makamına geçtik. İbrahim Bey, deprem sonrasında Şanlıurfa’nın yanı sıra Adıyaman ve Hatay’a da gitmiş. Deprem sonrası Şanlıurfa’daki zorunlu göç durumunu ve bölgedeki izlenimlerini sorduk…

“Şanlıurfa’ya göre diğer illerde yıkım çok daha büyük. Adıyaman ve Hatay’a da gittim. Devletimiz depremin ilk anından itibaren milletimizin yanında oldu, bütün imkanlar seferber edildi. Şanlıurfa’dan çok fazla göç yok. Çok şükür sanayi bölgemizde bir sıkıntı olmadı, o bölgedeki üreticimiz ve çalışanlarımız işlerini kaybetmedi ama ilimizde can kayıplarımız da oldu. Tüm hemşehrilerimizi rahmetle anıyorum. Depremin hasarlarını hızlı bir şekilde gidermek için herkes seferber halde. İnşallah hep birlikte bu yaraları saracağız.”

-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihine ilişkin açıklamalarını, AK Parti’nin Şanlıurfa’daki durumunu, 2023 seçimlerinde yeniden aday adayı olup olmayacağını; Erdoğan, Bahçeli ve Destici’nin deprem bölgelerini birlikte ziyaretlerini sorduk.

İbrahim Halil Yıldız şunları söyledi: “Şanlıurfa’da en az 9 milletvekili çıkartacağız. Millet İttifakı’nın adayı kim olursa olsun milletimiz, Cumhurbaşkanımıza sahip çıkacak ve kendisi yeniden seçimi kazanacak, buna inanıyoruz, zaten sahada bunu görüyoruz. Sosyal medya algılarına değil, sahadaki gerçekliğe bakıyoruz. Aday adaylığı meselesinde ise biz hangi görevde olursak olalım, Sayın Cumhurbaşkanımızın kazanması için canla başla çalışacağız. Cumhurbaşkanımız ile birlikte Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin genel başkanları deprem bölgelerini ziyaret ederek ‘Birlik beraberlik’ mesajı veriyor.”

Sorularımızı yöneltmek istediğimiz AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gürpınar’ın misafirlerinin yoğunluğu ve eski vekillerden Seydi Eyüpoğlu ile görüşmesi dikkatimizden kaçmadı. MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz ve diğer vekillere de sorularımızı sormak, onların da görüşlerini yansıtmak istedik; fakat Genel Kurul çalışmalarında oldukları bilgisini aldık. Bir başka ziyarette o isimlere sormak üzere bir başka vekil ile yaptığımız görüşmeye geçmek isteriz.

Tabii Şanlıurfa denince akla gelen isimlerden biri de CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal. Kendisi de Şanlıurfalı olan ve bölgenin sorunlarını sık sık gündeme getiren Tanal ile uzun bir sohbet imkanı bulduk.

TANAL: “KIZILAY GENEL BAŞKANI DEĞİL, CUMNHURBAŞKANI İSTİFA ETMELİ”

CHP’li Mahmut Tanal ile depremi, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını, CHP’yi, seçimleri ve gündemdeki diğer başlıkları uzun uzun konuştuk.

Mahmut Tanal, deprem sonrası bölgeye giden ilk vekilin kendisi olduğunu söyledi.

-Deprem süreci nasıl yönetildiği sorumuza “İlk iki gün kimseyi göremedik, eski vekiller vardı. Ben deprem olur olmaz bölgeye gittim. Asker ilk gün deprem bölgesine gönderilmedi, bu konuda geç kalındı. Adıyaman Valisi çıkıp çok garip bir açıklama yaptı. Adıyaman’da ilk önce enkazdan vatandaşı kurtarmaları gerekirken, yıkılan belediye binasından evrakları kurtarmaya çalıştılar. Bütün kamera kayıtları yayınlansın, vatandaş hepsini görsün.”

Deprem bölgesinde sosyal medyada gündem olan fotoğraf tartışmalarına ilişkin sorumuza cevap veren Mahmut Tanal “Bizimki bir ev ortamında, dinlenme esnasında çekilmiş fotoğraftı. Ama AK Parti Genel Başkanvekili, belediye başkanı, ilçe başkanı ise arkalarında deprem çadırları, enkaz varken kahkaha atıyordu. Böyle bir ciddiyetsizlik olamaz. Bu iki fotoğrafı aynı değerlendirmek vicdansızlıktır.” ifadelerini kullandı.

-Şanlıurfa örgütünüzde birkaç kez değişiklik oldu, örgütünüzün durumu nasıl? CHP, Şanlıurfa’da kaç milletvekili çıkarmayı hedefliyor? Sizi de Şanlıurfa’dan aday olarak görecek miyiz?”

“Şanlıurfa İl Başkanlığı kadrosunda her meslekten arkadaşımız var ve başarılı olacaklarına inancım tam. CHP olarak iyi bir liste hazırlarsak Şanlıurfa’da en az 4 milletvekili çıkartırız…”

-Daha önceki milletvekili listeleriniz doğru değil miydi?

“Biz özeleştiriyi severiz, bu konuda ilk önce iğneyi kendimize batırmayı bilmeliyiz. Vatandaşı suçlayamazsınız. Kaldı ki biz vatandaşlarımızdan özür dileyip, helalleşme başlatmış bir partiyiz. Bana da Şanlıurfa’da bir görev verilirse seve seve çalışırım ve kazanırım. Şanlıurfalı vatandaşlarımız da kendilerinin hakkını koruyan milletvekili nasıl olur, onu en iyi şekilde görür. Bu kadar iddialı konuşuyorum.”

-2 Mart’ta Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını öğrenecek miyiz?

“Bizler, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na aday belirleme konusunda tam yetki verdik. Kendileri de ‘Sizleri en iyi şekilde temsil edeceğim, sizleri üzmeyeceğim.’ dedi.”

-Bu durumda Kemal Bey, kendi adını önerecek ya da bir başka parti lideri, Kemal Bey’in adını masaya getirecek demek oluyor…

“İnanın kimin ismi masaya gelecek bilmiyoruz. Siz ne kadar biliyorsanız biz de o kadar biliyoruz.”

-Yardımlar konusunda birçok ülkeden destek geldi. Bu destekler dış politikaya nasıl yansır? Son günlerde Türk Kızılay üzerinden yoğun bir tartışma yürüyor. Siz de deprem bölgesine gittiniz. Çadır sorunu var mıydı? Kızılay Genel Başkanı’nın istifa etmesini bekliyor musunuz?

“Hepimiz insanız ve bu tür felaketlerde yardımların hangi ülkeden geldiğine bakılmaz. Önemli olan vatandaşın sıkıntısını gidermek. İlk gün bölgeye gittiğimde ekmeklerin Suriye’den geldiğini söylediler. Öte taraftan baktığımızda Kızılay’ın deposunda çadır var ama millet çadır arıyor, böyle bir şey olabilir mi? Süreç iyi yönetilmedi. Sorumlular her kimse hesap vermeli. Türkiye’yi kutuplaşmadan kurtaracağız. Kızılay Genel Başkanı değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifa etmesi gerekiyor.”

Haber Şanlıurfa

TBMM seçim tarihi Meclis Mehmet Ali Cevheri İbrahim Halil Yıldız Kasım Gürpınar Mahmut Tanal İbrahim Özyavuz Şanlıurfa milletvekilleri