Ceylanpınar'da 600 bin TL 'ye Onarılmayan MYO Binası Emniyete Tahsis Edilince 1 milyon 879 bin TL'ye Onarılıyor

TAKİP ET

Harran Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu binasının tadilatına 600 bin TL harcamamak için bina eğitim-öğretime açılmadan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edildi. Emniyet binanın tadilatı için 1 milyon 879 bin TL'ye ihale açtı.

Harran Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu binasının tadilatına 600 bin TL harcamamak için bina eğitim-öğretime açılmadan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Emniyet binanın tadilatı için 1 milyon 879 bin TL’ye ihale açtı.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 2009’da temeli atılan ve 27 Mayıs 2015’te açılışı yapılan Harran Üniversitesi Ceylanpınar Tarım Meslek Yüksek Okulu, eğitim-öğretime açılmadan 6 yıl sonra Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Harran Üniversitesi yönetimi Ceylanpınar Tarım MYO’nu, “Eğitim-öğretime uygun olmadığı” ve yenilenmesi için 600 bin TL maliyete ihtiyaç olduğu gerekçesiyle Urfa merkezde bulunan Osmanbey Kampüsü’ne taşıdı. Ceylanpınar’da bulunan bina ise İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Harran Üniversitesi yönetiminin 600 bin TL harcamayı çok bulduğu için emniyete tahsis edilen bina, tadilat için 1 milyon 879 bin TL bedelle ihale edildi. 
 
HER YIL SÖZ VERİLDİ
 
Ceylanpınar Tarım MYO’nun 2015 yılında yapılan açılış törenine dönemin Urfa Valisi İzzettin Küçük, AKP Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, dönemin Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla katılmış ve okulun 2015-2016 eğitim-öğretim için faaliyete geçeceği belirtildi. Ancak bir türlü faaliyete geçmeyen okula önce işçiler konakladı, ardından ise bina kurs merkezlerine döndü. 2017 yılında Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik, Ceylanpınar Tarım MYO’nun 2018'de açılacağını söyledi.  Ancak MYO, 2018’de de faaliyete girmedi. 
 
İLÇEDEN MERKEZE TAŞINDI 
 
Urfa Üniversitesi, 2018 tarihinde MYO binasını Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis etti. 2019 yılında ise, Ceylanpınar Tarım MYO Müdürlüğü Harran Üniversitesi Senatosu’nun 4 Eylül 2019 tarihinde okul binasının “Eğitim ve öğretime uygun olmadığı” gerekçesiyle okulu Haliliye ilçesinde bulunan Osmanbey Kampüsü’ne taşıma kararı aldığını açıkladı. Üniversite yetkilileri, MYO’nun eğitim-öğretime hazır hale getirilmesi için 600 bin TL’ye ihtiyaç olduğunu, bu maliyeti karşılayamadıkları için okulun taşındığını belirtti. 
 
EMNİYETE TAHSİS EDİLDİ 
 
Eylül 2019 itibariyle Ceylanpınar Tarım MYO’ya kayıt yapan öğrenciler Osmanbey Kampüsü’nde eğitim görmeye başlarken, bina bu kez başka bir kuruma devredildiği ortaya çıktı. 9 Eylül 2020 tarihinde binası Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Emniyet müdürlüğünün yeni binaya taşınacağı belirtilirken, “Şanlıurfa ili Ceylanpınar ilçesi Harran Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu binasının İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne dönüştürülmesi yapım işi” adı altında açılan ihaleyle çıkarıldı. İhaleye 15 firma katılırken, 1 milyon 879 TL bedelle ihaleyi Gülişte Mühendislik Müşavirlik Petrol Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi aldı. 
 
Üniversite olarak inşa edilen, ancak 600 bin TL ödememek için “eğitim-öğretime uygun değildir” diyerek, tadilatı yapılmayıp, emniyete tahsis edilen bina, polis merkezine dönüştürülmesi için ise 1 milyon 879 bin TL para harcanmasına karar verildi. 
 
YURT BELEDİYE, BELEDİYE ADLİYE OLDU 
 
Öte yandan üniversite binası kent merkezine taşınınca ise atıl kalan belediyenin yaptığı 200 kişilik kız öğrenci yurdu da kullanılmadan Ceylanpınar Belediyesi’ne tahsis edildi. Önceki belediye binası ise, Meclis kararı ile Ceylanpınar Adliye Sarayı’nın yetersiz olduğu gerekçesiyle adliyeye kiraya verildi. 
 
MA / Arjin Dilek Öncel

ceylanpınar harran üniversitesi meslek yüksek okulu emniyet müdürlüğü