Ceylanpınar'da Yaşanan Cinsel İstismar Meclis'e Taşındı

TAKİP ET

Ceylanpınar'da 14 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel istismar, HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü tarafından Meclis gündemine taşındı. 

 Ceylanpınar'da 14 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel istismar, HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü tarafından Meclis gündemine taşındı. 

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 14 yaşındaki E.A. adlı çocuğun uğradığı cinsel istismar ajansımız tarafından haber olarak servis edilmesi ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü tarafından Meclis gündemine taşıdı. 

Sürücü, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde şunlar yöneltildi. 

* Mahkemenin söz konusu davada gizlilik kararı vermesinin gerekçesi nedir?

* Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bu tür cinsel istismar ve taciz olayları çok sık yaşanmakta, açılan soruşturmalar sonuca ulaşmamakla birlikte soruşturmalar örtbas edilmektedir. Bu tür olayların toplum içerisinde kanıksanmaması için bakanlığınız ne tür tedbirler almaktadır?

* Daha önce bakanlığınıza Ceylanpınar’da yaşanan cinsel istismar ve taciz olayları hakkında tarafımızdan soru önergesi verildiği halde neden cevap verilmemiştir?

OLAY

İlçede 6 kişi çocuğa yönelik cinsel istismar suçundan Çarşamba günü gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Adliyeye sevk edilen H.İ., F.Ç., F.Ö., M.Y. ve İ.E. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanırken, 1 kişi ise adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştı. Dosya kapsamında bir kişinin de arandığı, yakalanamadığı belirtilmişti.

 

ceylanpınarda yaşanan cinsel İstismarı