Ceylanpınar TİGEM'den atılan 326 çoban yılların hakkını istiyor

TAKİP ET

Ceylanpınar TİGEM işletmesinde 10 gün önce atılan 326 çoban hak arama mücadelesini sürdürürken, işletme müdürü bir şey yapamayacağını söyledi. 

Ceylanpınar TİGEM işletmesinde 10 gün önce atılan 326 çoban hak arama mücadelesini sürdürürken, işletme müdürü bir şey yapamayacağını söyledi. 

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı Urfa Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nde işine son verilen 326 taşeron işçinin bekleyişi sürüyor. İnsanca yaşam ve çalışma koşulları talebiyle görüştükleri işletme müdür yardımcısının hakaretine maruz kaldıkları için iş bıraktıktan sonra atılan işçiler, çalacak kapı bulamıyor. Müdür yardımcısının "Şartlar bu, beğenmezseniz gidebilirsiniz" diyerek işsiz bıraktığı işçiler, 10 gündür bekleyişlerini sürdürüyor. 

KADRO SÖZÜ VERİLMİŞTİ! 

Kendilerine kadro sözü verildiğini, ancak kadroya alınmadıklarını belirten işçilerden Mustafa Paçal, 326 işçinin 2002'den bu yana TİGEM'de koyunculuk işletmesinde çoban olarak çalıştığını, ancak yıllarca sigorta girişlerinin yapılmadığını kaydetti. Daha önce gidip Ankara'da birçok yetkili ile görüştüklerini anlatan Paçal, "Sorunumuza çare bulmadılar. Biz doğal olan haklarımızı istiyoruz. 10 gün önce işten çıkarıldık. Çıkarıldık diyorum, çünkü biz hakkımızı istemeye gittik. Bize kapıyı gösterdiler" diye belirtti. 

MÜDÜR: İŞÇİLER HAKLI

Konuya dair görüştüğümüz İşletme Müdürü Mustafa Akgeyik, işçilerin haklılığını doğrularken, taşeron olarak çalıştıkları için bir şey söylemesinin doğru olmayacağını ifade etti.

 

ceylanpınar tİgemden atılan 326 çoban ceylanpınar tiğem Şanlıurfa İşten çıkarılan çobanlar