CHP : "Bir Ay Geçti Hala Çadır Yok"

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda, Malatya'da deprem sonrası yaşanan sorunlara ilişkin, 'Deprem bir ayı geçti, hâlâ çadır yok. Vallahi yok, billahi yok.' dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bugün TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da vatandaşların yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

"İNSAN BİRAZ UTANIR"
Ağbaba, Malatya'daki depremzedelerin çadır sorununa dikkat çekerek, “Sanki Malatya’da deprem yaşanmamış gibi bir görünüm var kamuoyunda. Malatya, tabii depremde çok acı çekti ama bir acıyı da AFAD’ın yaptığı açıklamayla çekmiş oldu. Afetten daha az etkilenen iller kapsamında Malatya’yı da ifade etti. Maalesef bu, acılarımızı çok artırdı. Ardından bir özür yayınladı, AFAD tarafından bir yazım hatası olduğu ifade edildi. AFAD’ın nasıl yönetildiği, nasıl bir yazım hatasıyla karşı karşıya kaldığımızı görüyorsunuz. İnsan, bunu söylerken biraz utanır.
Deprem bir ayı geçti, hâlâ çadır yok. Vallahi yok, billahi yok. İnsanlar 30 günden beri duş alamıyorlar. 30 günden beri insanlar su göremediler. Hâlâ enkazın altında hayvanlar var. Hâla hayvanlara çadır bulunamamış.” ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba CHP çadır deprem Malatya