CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve ABB Başkanı Yavaş Malatya'da

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesi Malatya'da açıklamalarda bulundu.

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Malatya'da deprem bölgesinde ziyaretlerde bulundu. Kılıçdaroğlu burada yaptığı incelemelerin ardından basın açıklaması gerçekleştirdi.

“İŞ İNSANLARINA VERGİ KONUSUNDA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI”
İş dünyası ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, “Birinci temel sorunları; fabrikalarda çalışan işçilerin ve kalifiye elemanların Malatya'dan büyük ölçüde ayrılmış olmalarıdır. Bu işçilerimizin bir an önce dönmeleri gerekiyor. Kendi düşüncelerimi akatardım iş insanlarına. Vergi açısından bir pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor. Malatya dışına çıkan kalifiye elemanların dönmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, KOSGEB’in özel bir çalışma yapmasında fayda var. Kendilerine seçimlerden sonra en azından belli bir süre işçilerin ücretlerinden vergi alınmaması için çalışma yapacağımızın sözünü verdim." dedi.

ET VE SÜT KURUMUNA, TARIM MAHSULLERİ OFİSİNE ÇAĞRI!
“Depremde yıkılan evler var” diyen Kılıçdaroğlu, “Kırsal kesimlerde ciddi sorunlar var. Süt üreticileri ‘Sütümüzü satamıyoruz, alıcı bulamıyoruz’ diye belirttiler. Buradan Et ve Süt Kurumuna, Tarım Mahsulleri Ofisine çağrıda bulunuyoruz. Çiftçilerimizin elindeki malları satın alsınlar. Sosyal devlet anlayışını şimdi hayata geçirmeyeceklerse ne zaman hayata geçirecekler?” ifadelerini kullandı.

ÇADIR VE KONTEYNER SIKINTISI VAR!
Çadır ve konteyner sıkıntısı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Kim çadır üretiyorsa, konteyner üretiyorsa ve müşteri bulamıyorsa bizi arasın biz alıp deprem bölgelerine ileteceğiz. Yaraların sarılması çok önemli. Esnafta sıkıntılı bir pozisyonda onların da banka ve esnaf kefaletten aldıkları borçların ötelenmesi faizlerin silinmesi gerekiyor. Bu konuda adımlar atılmalı” şeklinde konuştu.

CHP Kemal Kılıçdaroğlu gündem Malatya son dakika