CHP Heyeti, Şanlıurfa'da Tarım ve Çiftçi Sorunlarını İnceledi!

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çiftçilerin mağduriyetlerini belirlemek ve hasar tespiti yapmak üzere Şanlıurfa'ya gelen CHP Tarım Komisyonu Heyeti, kent merkezi ve ilçelerde bir dizi temaslarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, deprem sonrası çiftçilerin mağduriyetlerini ve hasar tespitlerini yerinde incelemek için CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Ayhun'dan oluşan Tarım Komisyonu Heyetini Şanlıurfa'ya gönderdi.

Gün boyu çeşitli temaslarda bulunan heyete, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ ve Ziraat Mühendisler Odası Başkanı Abdullah Melik eşlik etti.

Heyet ilk önce, depremde  ağır hasar alan can kaybının yaşandığı ve birçok canlı hayvanın telef olduğu Haliliye ilçesi Yedikuyu kırsal mahallesini ziyaret etti.

Konuyla ilgili detaylı inceleme yapan heyet, Bozova’da ve Şanlıurfa merkez kırsalında incelemelerine devam etti.

Veteriner Hekimler Odasını ziyaret eden heyet, ardından  Şanlıurfa Ziraat Mühendisler Odası başkanlığını da ziyaret etti.

"ÇİFTÇİMİZE İLK DARBEYİ DEDAŞ VURDU"
Ziyaretler sonrası düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, DEDAŞ’ın çiftçileri mağdur ettiğini belirterek, "Ne yazık ki bu süreçte hükümetin çiftçilerimizin yanında olmasını istiyorduk, fakat daha depremin yaralarını sarmadan çiftçimize ilk darbeyi DEDAŞ vurdu. Çiftçiye ödenen desteklemelere el koydu, oysa ki tarım bakanı çiftçiyi mağdur etmeyeceklerini söylemişti." dedi.

BARUT: DEDAŞ YİNE SAHNEDE
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise, "Günlerdir bölgede incelemeler yapıyoruz Urfa'da deprem kadar etkileyen bir şey daha ile karşılaştık. Bu bölgede DEDAŞ denilen elektrik dağıtım şirketi, zaten bu şirketin uyguladığı yüksek fiyat politikaları nedeniyle yıllardır bu durum kangrene dönüşmüş durumda kısacası DEDAŞ yine sahnede." ifadesini kullandı.

AYHUN: DEDAŞ YAPILAN DESTEKLERE AMBARGO KOYDU
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Ayhun, DEDAŞ’ın çiftçilere yapılan ödemelere ambargo koyduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti:
"Çiftçiler gübre-mazot desteği veriliyor deprem nedeniyle Çiftçilere desteklemenin elden verileceği söylenmişti fakat DEDAŞ yapılan desteklere ambargo koydu. 2017'de Yargıtay bir mahkeme sonucu vardı, bir karar vardı diyor ki desteklemelere haciz işlemi uygulanamaz Ama dinleyen var mı? yok! "

CHP gündem Şanlıurfa