CHP Heyeti ŞEYTANA PAPUCU TERS GİYDİRİRLER.7 MİLYAR ORTADA YOK

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili, Veli Ağbaba, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tütdere ve CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir'den oluşan Heyet CHP Şanlıurfa İl Başkanlığında Basın Toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili, Veli Ağbaba, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tütdere ve CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir’den oluşan Heyet CHP Şanlıurfa İl Başkanlığında Basın Toplantısı düzenledi.

Başkanlığında Basın Toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili, Veli Ağbaba, Ülkemizde yaşanan sorun ve sıkıntıları anlattı.

Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili, Veli Ağbaba,’nın yaptığı basın açıklaması şöyle:

HER 5 EMEKLİDEN BİRİ 763 LİRAYA MAHKUM

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın 12 Ekim’de kullandığı “Son 2 yılda emeklilerimize 674,5 milyar lira aylık ödemesi gerçekleştirdik” diyerek bunu bir icraatmış gibi göstermesi, yıllarca devletine hizmet eden emeklilere maaş bağlamanın lütuf olarak gösterilmesi iktidarın acizliğini bir kez daha gösterdi.

Oysa emeklilerin içinde bulunduğu durumu birkaç rakamla sizlere aktarmak istiyorum.

Vereceğim rakamlar DİSK tarafından yapılan ve dün kamuoyuna açıklanan rapordan;

Milyonlarca emekli ‘sefalet aylığı’ ve geliri ile yaşamaya zorlanıyor.

Buna göre 13,2 milyon emekli ve hak sahibinin 7 milyon 900 bini, yani yaklaşık yüzde 60’ı asgari ücretin altında aylık ve gelire mahkûm durumda.

En yoksul dilimde kalan 2 milyon 633 bin emekli aylık ortalama 763 lira ile geçinmek zorunda.Yani her 5 emekliden biri 763 liraya mahkum edilmiş durumda.

Emekliler ve hak sahipleri ciddi bir yoksullukla ve sefalet düzeyinde bir gelirle yüz yüze.

En düşük yüzde 20’lik emekli grubuyla en yüksek yüzde 20’lik emekli grubu arasında harcanabilir gelir farkı 7,5 kata yükseldi.Bu oran Avrupa’da 4.2

Bu tablo karşısında geçinemeyen emekli yurttaşlar ileri yaşlarına rağmen çalışmak zorunda kalıyor.

Türkiye’de emeklilerin yüzde 47’sine denk gelen 4,3 milyon emekli ya çalışıyor ya da iş arıyor.

Üstelik bu rakam her geçen yıl artıyor.Çalışma hayatındaki emekli oranı 2003 yılında yüzde 33,7 iken, bugün yüzde 47 .

Türkiye’deki emekli ortalama 17 yıl yaşarken, Fransız emekli 25 yıl yaşıyor. AKP Emeklinin ömründen çalıyor.

MAKAM ARACI SALTANATINA DEVAM

‘Yoklukta sabretmeyi’ öğütleyen iktidar, 2021’de Saray ve bakanlıklara yüzlerce araç alacak

Hasan Hüseyin Korkmazgil’in de söylediği gibi “Yaprak döker, bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe”

Bir yandan emekliler, işçiler, işsizlerin bitip tükenmeyen dertleri, intihar eden esnaflar, diğer yandan Dünyanın en büyük makam aracı saltanatına yenilerini ilave etmek isteyen halktan kopuk yöneticiler.

Halkın yüzde doksanı her gün yaprak döküyor, bahar bahçeyi göremiyor.

2019 yılı verilerine göre; makam arabası sayısı İtalya’da 29 bin, Almanya’da 9 bin, Japonya’da 10 bin.Fransada kamu aracı 2 bin.Belçika’da toplam makam aracı 72.

Türkiye'de 125 bin kamu aracı var.

Bu rakam da yetmemiş olacak ki Cumhurbaşkanlığı’na gelecek yıl 30 binek otomobil, 5 minibüs, 5 pick-up, 5 panel ve 2 otobüs daha alınacakmış..Sadece Cumhurbaşkanlığına değil diğer kamu kurumlarına da araçları çoğaltılacak.

Sabret dedikleri halkın vergileriyle yeni makam araçları alıyorlar.

“Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir. Gerçek mümin acıyı bal eyleyendir."diyen Cumhurbaşkanını maaşı da zamlanarak 88 bin lira yükselecek. Sarayın bütçesi yüzde 28,1 artarken Müminler acıyı bal eylemeye devam ediyor.

ŞEYTANA PAPUCU TERS GİYDİRİRLER.7 MİLYAR ORTADA YOK

Türkiye’de artık bu kadar da olmaz diyeceğimiz olaylar oluyor ama maalesef halk her şeye alıştırıldığı için tepki veremiyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Sağlık Bakanlığı’nda engelli olarak kayıtlı olmamasına rağmen 442 bin 309 kişiye “engelli aylığı” adı altında son iki yılda 6.9 milyar lira usulsüz ödeme yaptığı ortaya çıktı.

Kütahya Milletvekilimiz Ali Fazıl Kasap konunun peşini bırakmıyor, Sayıştay raporlarıyla gerçekleri haykırıyor.

Sayıştay , son 3 yılda yapılan usulsüz ödemelerden alınması gereken 685 milyon 860 bin TL tutarındaki kamu alacağının tahsilinden vazgeçilerek mevzuata aykırı olarak silindiğini ortaya çıkardı.

Rakamın büyük bölümü Cumhurbaşkanlığı seçimin olduğu 2018 yılına ait.

İnsanın aklına seçimi kazanmak için bakanlığın kasasından engelli olmayanlara para dağıtıldığı geliyor.

Bu para buharlaşmadı ya? Kime verildiği belli olmayan 6 Milyar 917 Milyon TL nereye gitti?

40 yıl düşünsek aklımıza gelmez.Engelli olmayan kişiyi engelli gösterip,para dağıtmak.

Şeytana papucu ters giydirir bunlar.

Yolsuzlukla mücadele etmek için iktidara geldik diyenler, bir bakanlığın usulsüz dağıttığı 7 milyar liranın hesabını versin.

Türkiye’nin en büyük kamu yolsuzluluğu ile karşı karşıyayız.

Bakan da bakanlıktaki bürokratlar 1 dakika o makamda oturmamalı. İstifa etmek için ne bekleniyor.

HUKUKÇULAR HUKUKU AYAKLAR ALTINA ALIYOR

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin, 2015’te Dört Ayaklı Minare önünde yapılan basın açıklaması sırasında öldürülmesiyle ilgili 5 yıl sonra açılan dava dün başladı.

Mahkeme, Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'yi dinlemedi ve salondan çıkarmakla tehdit etti. Avukatlar mahkeme heyetinin tarafsızlığını ve bağımsızlığını yitirdiğini söyleyerek reddihakim talebinde bulundu.Duruşma, 3 Mart tarihine ertelendi.

Düşünün Türkiye’nin en önemli kentlerinden birinin baro başkanı göz göre göre katledilmiş, 5 yıl sonra nihayet! Mahkeme süreci başlamış, ancak hukukçular, hukukçu meslektaşlarının öldürülmesinin üstünü örtmeye çalışıyor.Adaletin kuyusunun kazıldığını üzülerek görüyoruz.

TEKEL BAYİLERİNE TASFİYE

CHP Milletvekilleri Genel Başkanımızın görevlendirmesiyle Türkiye genelinde KOBİ’leri ziyaret ediyor. KOBİ’lerin sorunlarını dinleyip raporlaştıracağız.Kamuoyuna açıklayacağız.

Esnaflarımız dertli. Genel Başkanımız bir gurup toplantısını esnaflara ayırdı.

Bu zor dönemde meclisten geçen bir yasa bir esnaf grubunu bitirmek için çıkarılmayı hedefliyor.

Saat 22.00 ila 06.00 arasında alkollü içki satışına getirilen 320 bin liralık ceza tekel bayilerini bitirme yasasıdır.

Yasaya isyan eden tekel bayileri Dünyada emsali olmayan bir ceza ile karşı karşıya olduklarını haykırıyorlar “Bu yasa resmen boynumuza takılmış bir ilmiktir, idam fermanıdır” diyorlar.

Esnaf; “Bu yasa tekel bayisi esnafını tasfiye etme yasasıdır.Hiçbir tekel bayisi bu cezayı ödeyemez.Hiçbir tekel bayisinin 320 bin liralık sermayesi yok.” Diyorlar.Tekel bayileri eyleme hazırlanıyor.

13 günde 70 kişi sahte içkiden öldü

Öte yandan içkiden alınan vergiler vatandaşı evde içki yapmaya, veya daha ucuz sahte içkiye yönlendiriyor. 13 günde 70 yurttaşımız sahte içkiden hayatını kaybetti. Bir başka ülkede 5-10 yılda olmayacak ölümler biz de 13 günde gerçekleşti. Ülkeyi yönetenler bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkan bu ölümlerle ilgili çıt çıkarmıyor. Milletvekili arkadaşlarımız sahte içkiden hayatını kaybeden yurttaşlarımızın aileleri ile, tedavisi devam edenler ile görüşüyorlar. Kapsamlı bir raporu kamuoyuna açıklayacağız.

MASKE DAĞITAMAYANLAR GRİP AŞISINI DA ELLERİNE GÖZLERİNE BULAŞTIRACAK

Şimdi yeni krizimiz grip aşısı. Üzülerek söylemek gerekirse bunu da ellerine gözlerine bulaştıracaklar.

Hatırlayın pandeminin ilk dönemlerinde,15 kuruşluk maskeyi dağıtmayı beceremeyenler, milyonlarca insanın aşı talebini nasıl karşılayacak? Hatırlayın, dünyaya caka satmak için, dünya lideriyiz dedirtmek için ABD’ye İngiltere’ye İspanya’ya uçaklar dolusu maske gönderdik dediler, kendi yurttaşlarına 5 maskeyi dağıtamadılar.

Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Pandeminin devam edeceği belliyken geçtiğimiz yıl ithal edilen grip aşısı kadar aşı getirtmek hangi akla hizmettir? Dünyada talep çok deniliyor ama dünya lideri ülkeye bir ayrıcalık sağlanmasını becerememişler.

Grip aşısı Türkiye’ye geldi ancak aşının kimlere yapılacağı tartışma konusu.

Aşı yaptırma kriterleri kamuya memur olmak kadar zor.

Bakanlık suskun, kimlere aşı yapılacağını Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonunun açıklamasından öğreniyoruz.

Aşı yapılacaklara hastalığına göre puan veriliyor .Bu taslak kabul edilirse aşı 5 puan ve üzeri yüksek riskli hastalara yapılabiliyor.

Listede KOAH hastaları hiç yok.

Kalp damarlarında tıkanıklığı, akciğerinde ya da midesinde problem olanlar, beyin kanaması geçirmiş buna benzer rahatsızlığı olanlar ve karaciğer rahatsızlığı olan hastalar 1 puan alabiliyor.

Eğer şekeriniz var, gözünüzde problem var veya böbreklerinize şeker vurmuşsa 2 puan alabiliyorsunuz.

Felç geçirdiyseniz 2 puan. Etrafa çok fazla dağılmayan bir kanser türü varsa 2 puan. Lenf kanseriyseniz 2 puan.

Karaciğerinizde orta ve ağır derecede bir rahatsızlık varsa 3 puan alabiliyorsunuz.

Eğer çevreye yayılmış bir kanser türünüz varsa, AIDS iseniz o zaman 6 puan alabiliyorsunuz.

Basın toplantısının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili, Veli Ağbaba, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tütdere, CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, CHP Haliliye İlçe Başkanı Av. İbrahim Halil Alagöz, CHP Karaköprü İlçe Başkanı Yusuf Ziya Ural ile CHP Şanlıurfa Yönetim Kurulu üyeleri

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasını, Şanlıurfa Ticaret Borsasını, KOSGEB, Çuko Birlik ve Şanlıurfa Organize Sanayideki Fabrikaları ziyaret ederek, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Esnafın sorunlarını dinlediler. Şanlıurfa’daki sorunları not alan Heyet hazırlayacağı Raporu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacak.

chp heyeti şanlıurfa