CHP Karaköprü'de Tesis Alanlarının Konut Alanlarına Dönüştürülmesine İtiraz Etti

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanlığı ve CHP Karaköprü İlçe Başkanlığından sağlık tesis alanlarının imar planı değişikliğiyle konut alanlarına dönüştürülmesine itiraz geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanlığı ve CHP Karaköprü İlçe Başkanlığından sağlık tesis alanlarının imar planı değişikliğiyle konut alanlarına dönüştürülmesine itiraz geldi.

İtiraz dilekçelerini Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı adına Basın Yayın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı C.Cahit Coşkun verdi.

Belediyeye itiraz dilekçesi sunan Karaköprü İlçe Başkanı Yusuf Ziya Ural, Hastane ve Doktor yetersizliği nedeniyle vatandaşların tedavi veya ameliyat olmak için diğer illere gittiklerine dikkat çekerek, ‘Şanlıurfamızda hastane sayısının arttırılması ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi açısından Karaköprü İlçesi Doğukent Mahallesi 3309 ada 1 parselde 101 dönümlük Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi alanı ile Batıkent Mahallesi 761 nolu parseldeki 52 dönümlük Sağlık Tesis alanının imar planında tekrar hastane yeri olarak belirtilmesini ve söz konusu arsaların bu doğrultuda değerlendirilmesini talep ediyoruz. Karaköprü’nün geleceği çalınmasın istiyoruz” dediler.

Karaköprü İlçesi Doğukent Mahallesi 3309 ada 1 parselde 101 dönümlük Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi alanı ile Batıkent Mahallesi 761 nolu parselde yaklaşık 52 dönümlük Sağlık Tesis alanı (Hastane) ola imar plan değişiklikleri ile Konut alanına dönüştürülmüş, TMMOB Şehir Plancılar Odası tarafından açılmış olan dava sonucunda; ilgili usulsüzlükler Danıştay kararı ile iptal edilmişti.

Buna karşın aradan geçen 4 aylık bir süreçte aynı yanlışta ısrar edildi. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle hastane alanlarını konut alanına çeviren imar değişikliğine imza atıldı. İtirazlardan sonuç çıkmazsa söz konusu alanlar Hazine Bakanlığı özelleştirme dairesi tarafından konut arazisi olarak satışa çıkarılacak.

chp karaköprü şanlıurfa