CHP'li Akın: "Elektrik Faturaları Derhal Silinmeli"

TAKİP ET

Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından evlerini kaybeden vatandaşlar için dikkat çeken bir öneride bulundu. CHP'li Akın, milyonlarca vatandaşın yaşadığı sıkıntıların azaltılması için depremde evsiz kalan vatandaşların enerji faturalarına düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

“2 MİLYON VATANDAŞIMIZ GÜNLERDİR KARANLIKTA”
20 Şubat itibariyle deprem bölgesinde 500 binden fazla aboneye hala elektrik verilemediğine dikkat çeken CHP’li Akın, “İktidar, deprem bölgesinde elektrik ve doğalgaz faturalarının tahsilatının erteleneceğini açıkladı. Depremden etkilenen 11 ilde 500 binden fazla aboneye hala elektrik verilemiyor. Başka bir deyişle deprem bölgesinde en az 2 milyon vatandaşımız günlerdir karanlıkta. İktidarın ise tek çözümü faturaların ertelenmesi” diye konuştu.

“FATURALAR DERHAL SİLİNMELİ”
Fatura tahsilatının ertelenmesinin evsiz kalan vatandaşların yükünü hafifletmeyeceğini söyleyen CHP’li Akın, “Evi yıkılan ya da aldığı hasar nedeniyle kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımızın enerji faturaları derhal silinmeli. Depremzede vatandaşlarımız zaten barınma başta olmak üzere pek çok dertle boğuşuyor. Dolayısıyla depremde evi yıkılan ya da hasar gören vatandaşlarımızın enerji faturalarından kaynaklı faturaları derhal silinmeli” dedi.

 

CHP Deprem elektrik faturası gündem son dakika