CHP'lİ Tanal Açtı Ağzını Yumdu Gözünü!

TAKİP ET

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, AK Parti'nin ve bazı medya kuruluşlarının kentsel dönüşüm projeleri üzerinden muhalefet partilerini eleştirmesine sert tepki gösterdi.

“BE HEY VİCDANSIZLAR, AHLAKSIZLAR”
CHP’li Mahmut Tanal sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Be hey vicdansızlar, ahlaksızlar! İktidarın, AKP’li belediyelerin kentsel dönüşüm projelerinin, rant projelerine çevrilmesine karşı çıktığı için depremin faturasını muhalefet partilerine keseceğinizi mi sanıyorsunuz? Topunuza pabuç bırakmayız! Depremdeki yıkımın sorumlusu, liyakatsiz kadrolar, doymak bilmeyen rant anlayışınızdır” ifadelerini kullandı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜME RANT ODAKLI BAKILMAMALI”
“Depremzedelerin acılarını önemsemeyen, feryadını duymayan yandaş tayfa, iyi okuyun” diyen Tanal şöyle devam etti; “CHP olarak bizler, kentsel dönüşümü afet riskine karşı ciddi bir hazırlık niteliğinde görmekle birlikte, konuyu daha büyük kapsamda ele alıyoruz. Kentsel dönüşüme karşı değiliz. Aksini iddia eden müfteridir, alçaktır, ahlaksızdır! Sağlıklı ve güvenli barınma herkesin hakkı. Ancak halk ikna edilerek, talepleri karşılanarak kentsel dönüşüm projesi hayata geçirilir. Dönüşüme; rant odaklı değil, insan ve çevre odaklı bakılmalıdır. Esas olan yerinde dönüşümdür. Kentsel dönüşümde temel ilkeler şeffaflık, uzlaşı ve adalet olmalıdır. Rant için kentsel dönüşüm olmaz. Ancak AKP iktidarı ve elindeki ilçe belediyeleri, özellikle İstanbul’daki kentsel dönüşüm projelerine rant odaklı bakıyor. Daha önce ifşa ettik. Beykoz Tokatköy’de ki kentsel dönüşüm projesinde de AKP’li ilçe belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kar hesabı yaptı. Rantı öncelediler. Mesela AKP’li Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın kendi açıklaması var. Murat Aydın diyor ki: ‘600 küsür kişi var. 600 küsür daire onlara vereceğiz. 180 civarında bakanlığa kalacak’ 180 daire niye bakanlığa kalıyor? Sosyal devlet ilkesi gereğince kentsel dönüşümde kâr amacı güdülmez. Kentsel dönüşümde vatandaş kar yapsın, 180 daire vatandaşa kalsın. Belediyenin, bakanlığın, müteahhidin zenginleşmesine karşıyız."

Mahmut Tanal CHP gündem son dakika